Home » Afscheidstoernee Slayer doet Zwolle aan op 15 november

Afscheidstoernee Slayer doet Zwolle aan op 15 november

door Maurice van der Zalm
172 views 2 minuten leestijd

Na een carrière van 37 jaar geeft de legendarische Amerikaanse trashmetalband Slayer op 15 november 2018 hun allerlaatste concert in Nederland in de IJsselhallen in Zwolle. De band speelt hun slotakkoord met als special guests Lamb of God, Anthrax en Obituary. De kaartverkoop voor het concert start woensdag 16 mei om 10:00 uur via Ticketmaster.
Er zijn nauwelijks bands in het genre te noemen die al zo ontzettend lang zo’n onvoorwaardelijke populariteit genieten als Slayer. Het viertal behoort tot de medegrondleggers van de thrashmetal en met album ‘Reign In Blood’ (1986) heeft men zelfs dé definitieve en klassieke thrashplaat gemaakt.
Slayer werd in 1981 opgericht in Los Angeles en wordt alom gezien als een van de grondleggers van het trashmetalgenre.  De band bracht in totaal 12 studioalbums uit, waarvan het eerder genoemde doorbraakalbum Reign in Blood uit 1986 nog steeds wordt geroemd als een van de meest invloedrijkste metalalbums ooit.
Dat wil overigens niet zeggen dat de rest van de output kwalitatief onderdoet. Verre van dat zelfs. De no-nonsense aanpak, de eigenwijze houding en vooral dat ultiem strakke en spijkerharde geluid van de heren zorgt ervoor dat eigenlijk ieder album er een is om te koesteren.
De huidige bezetting van Slayer bestaat uit oprichters Tom Araya (basgitaar en zang) en Kerry King (gitaar) en daarnaast uit gitarist Gary Holt en drummer Paul Bostaph, die zich respectievelijk in 2011 en 2013 bij de band voegden na het overlijden van mede-oprichter Jeff Hanneman.
Als special guests verwelkomt Slayer de bijzondere metalpackage Lamb of God, Anthrax en Obituary:
Lamb of God:
Lamb of God is een van de populairste metalbands van nu. Met hun moderne kijk op groovemetal weet de band zich met ieder studioalbum opnieuw uit te vinden.
Anthrax:
Net als Slayer behoort Anthrax tot ‘The Big Four’ van de trashmetal. In 1987 brak de band door met hun album Among The Living, wat inmiddels is uitgegroeid tot een invloedrijke metalklassieker.
Obituary:
Het complete deathmetalgenre is schatplichtig aan Obituary uit Florida. De band staat bekend om hun strakke liveshow en bewijst telkens opnieuw dat het deathmetalgenre alles behalve dood is.
Op 15 november 2018 neemt Slayer afscheid van Nederland in de IJsselhallen in Zwolle, waar de band uit Californië in 1991 voor het laatst te zien was.
SLAYER 
Final World Tour
Special guests: Lamb of God, Anthrax en Obituary
15 november 2018 | IJsselhallen, Zwolle
Entree restaurant: 16:30 | Entree zaal: 17:30 | Aanvang: 18:15
Tickets: vanaf €69 (incl. servicekosten)

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00