Aktarum – Trollvengers

Folk metal afkomstig uit Belgie, de band zelf spreekt liever over Troll metal.
Aktarum wordt in wordt in 2005 in Wavre, Wallonië, opgericht. De band bestaat uit toetsenist Thomas Dolvelde, drummer Kevin Facella, bassist/zanger Arpad Gencsek en gitarist/zangers David Detienne en Brieuc de Groof. Op de releases hebben de heren zich voorzien van de veelbelovende artiestennamen Trollour, Trollaklass, Trollbard, Trollhammer en Trollaflem. In 2008 komt de eerste release, de EP We Are The Trolls. Het album Trollvengers is ondertussen het derde volledige album.
De teksten verhalen over, hoe kan het ook anders, trollen. De muzikale omlijsting is ruig en stevig vormgegeven in vuige gitaar riffs, razendsnelle drums en sterke vocalen doorspekt met grunts. In de nummers lopen snelle baslijnen en aanstekelijk toetsenwerk in elkaar over.
De nummers hebben titels als A Tale Of Trolls, In The Name Of Trolls, To ValhaTroll en A Troll Farewell. Twaalf tracks met in elk nummer het woord Troll in de titel, voor het geval dat. A Tale Of Trolls is het orkestrale en instrumentale intro van het album dat na minder dan twee minuten overgaat in het razendsnelle The Blood Of Trolls. Een nummer met gierende gitaren en vocalen rechtstreeks uit het binnenste van de aarde, maar wel gecombineerd met aangenaam melodische koortjes.
Zo denderen de trollen door, totdat we bij The Misty Mountain Troll aankomen. Dit is even een rustpunt op het album. Een instrumentaal stuk met akoestische gitaren en subtiel toetsenwerk. Maar deze intermezzo duurt nog geen anderhalve minuut waarna de trollen weer vol gas optrekken in To ValhaTroll.
Met bijna een uur muziek weten onze Belgische Zuiderburen een aanstekelijk album neer te zetten dat zeker een luisterbeurt verdient.

Related posts

Orange Goblin – Science, Not Fiction

HellForged – Dehumanised

The Color Of Rain/Meslamtaea – Nihil Vincit Omnia