Home » Alan's Breakfast – Escapees Of The Mind Sea

Alan's Breakfast – Escapees Of The Mind Sea

door Edwin Knip
413 views 2 minuten leestijd

Psychedelische rock als eindresultaat van een studie die ten onrechte als pretopleiding wordt aangemerkt.
Waarom de opleiding Artiest/Muzikant dit predicaat gekregen heeft, is mij een raadsel. Wederom bevestigd een band van het Deltion College uit Zwolle het bestaansrecht van deze richting. De band brengt vijf nummers die een mengeling brengen van nostalgische rock en hedendaagse, moderne muziek.
De band bestaat uit zangeres Anouk Werger, gitarist Jasper Boksebeld, toetsenist Andy Nijmeijer, bassist Robin van Westerlaak en drummer Ruben Spoolder. Met de hulp en raadgevingen vanuit poppodium Hedon in Zwolle en leerkrachten van het Deltion College weet de band professioneel tevoorschijn te komen, met een EP waar menig luisteraar van zal gaan genieten. De mix en master is het werk van Reinier van Zwieten, het artwork is gemaakt door Anoushka van de Pol en het logo is ontworpen door Nick Nijhuis.
In vijftien minuten tijd weet de band te overtuigen. Deze korte introductie laat nummers horen die sferisch en melodieus klinken. De band haalt inspiratie uit muziek van o.a. King Gizzard & The Lizard Wizard, Pink Floyd en Tash Sultana. Het opvallende is dat de vijf nummers op de EP samen de titel van de EP vormen. De stem van Werger is mooi en breekbaar, en wordt sporadisch onderbroken door een donkere grunt, wat net even wat extra geeft aan het nummer.
In The is er plaats voor een uitgebreid instrumentaal stuk, met een hoofdrol voor het gitaarwerk. Escapees is het openingsnummers en doet wat ambient aan. Het slotnummer Seas is minder rustig dan voorgaande titels, er klinkt een indringen Hammond orgel door en de drums zijn wat steviger. De conclusie mag duidelijk zijn, dit smaakt naar meer.
De band heeft dinsdag 25 juni de officiële release van de EP in zaal Hedon te Zwolle. Dan zal er ook live opgetreden worden, in combinatie met de band Jetlag Jenny. De twijfelaar wil ik aanraden om zeker te gaan luisteren.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00