Home » Alcatraz afgelast en verplaatst naar vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 augustus 2021

Alcatraz afgelast en verplaatst naar vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 augustus 2021

door Maurice van der Zalm
148 views 4 minuten leestijd

Het zat er natuurlijk aan te komen dat ook Alcatraz de deuren niet zou openen dit jaar. De organisatie komt nu met de officiële berichtgeving.
Allen worden wij getroffen door de CORONA-problematiek. Deze situatie is hard voor elk van ons. Krachten buiten onze wil om maken dat wij genoodzaakt zijn het ALCATRAZ- festival, editie 2020, uit te stellen. Wij kunnen niet anders dan deze uitzonderlijke situatie te ondergaan. Ondanks de ontgoocheling is er alle begrip voor de dwingende beslissingen. Er is geen hoger goed dan de gezondheid van ons allen en wij zijn begaan met het welzijn en de veiligheid van de volledige ALCATRAZ familie: onze bezoekers, onze partners, de leveranciers, de artiesten en onze crew.
VREES vs HOOP
Bij ons, de ALCATRAZ-organisatie, leeft al weken een dubbel gevoel. Er is het menselijke aspect, wat uiteraard de bovenhand neemt. We maken ons samen met de gehele bevolking zorgen over onze gezondheid of over die van naasten en familie. Anderen lijden onder de financiële consequenties van de huidige pandemie. De mondiale sfeer van stress, angst, ziekte, de dood – en daarmee gepaard gaand lijden – maakt dat beslissingen van algemeen belang dienen genomen te worden. Een evenement dat, in normale omstandigheden, net teert op het enthousiasme van haar vele medewerkers én bezoekers. Tegelijk heerst ook het geloof dat we hier met z’n allen sterker moeten uitkomen. De ontgoocheling heeft snel plaats gemaakt voor positieve vibes en kracht om de toekomst reeds in te vullen en verder onze passie uit te dragen. Veerkracht zal nodig zijn. Mensen zijn sociale wezens. We hebben het nodig om te voelen dat we deel uitmaken van een groep. We zijn er steevast van overtuigd dat, na een periode van “opsluiting” en het definitief (?) verwijderen van de spreekwoordelijke enkelband, de behoefte zal toenemen om, rekening houdend met de op dat moment geldende maatregelen, “samen” een pint te drinken en een band live aan het werk te zien.
TOEKOMST
En of we trots waren op onze line-up van dit jaar. En velen met ons, zo bleek het voorbije half jaar uit de talloze reacties en de zeer vlot lopende verkoop van tickets. We trekken ons hieraan op en stellen alles in het werk om de line-up van 2020 zo veel als mogelijk over te hevelen naar 2021. Achter de schermen waren wij ook al enkele maanden bezig met de editie van 2021, zo gaat dat tegenwoordig. De namen van de bands die in de pijplijn zitten geeft ons zelfs het vertrouwen om in 2021 nog ambitieuzer voor de dag te komen. Mogelijk wordt de line-up van 2021 dus een allegaartje van de (hopelijk) vele overblijvers van dit jaar, aangevuld met enkele leuke toevoegingen. Het is nog lang tot die zomer van 2021, maar we kijken alvast met gebalde vuist vooruit. Jawel, het aftellen kan beginnen…
WAT MET UW TICKET 2020?
Iedereen die de ALCATRAZ-beleving wilde ervaren in de zomer van 2020 heeft nu ongetwijfeld tal van vragen. Wij hebben daar alle begrip voor en zullen alle vragen naar best vermogen beantwoorden.
Als algemene richtlijn kan alvast worden gesteld dat alle tickets zullen overgedragen worden naar de ALCATRAZ editie van 2021. Met onze ticketpartners wordt overleg gepleegd. Van zodra de regeling voor ticketkopers uitgewerkt is, zal daarover meteen gecommuniceerd worden. Hou er rekening mee dat dit nog een paar dagen kan duren.
DANK
Onze gedachten gaan de komende weken en maanden uit naar de mensen in het veld die dagdagelijks hun leven riskeren. Mensen in de gezondheidssector die nu in de frontlinie staan, dokters, verplegers, bejaardenhelpers in de woonzorgcentra. Maar ook mensen die minder in beeld komen, maar evenzeer een verhoogd risico op besmetting lopen. Denken we aan de winkelbedienden en kassier(ster)s in grootwarenhuizen, bakkers en slagers, de groenteboer, apothekers, poetshulpen, taxichauffeurs, vrachtwagenbestuurders, postbodes en koeriers, politie en brandweer. Kortom IEDEREEN die vandaag zijn of haar leven waagt om in eerste instantie vele mensenlevens te redden en er tegelijkertijd voor te zorgen dat de economie een beetje draait. DANKUWEL!
Draag vooral goed zorg voor jezelf én elkaar!
Namens ALCATRAZ
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00