Home » Alcatraz Alliance

Alcatraz Alliance

door Maurice van der Zalm
588 views 3 minuten leestijd

Na het Nederlandse METAL-AID en het Duitse Wacken komt ook Alcatraz met een online festival.
Op 7, 8 en 9 augustus (ofwel het weekend dat Alcatraz dit jaar normaal gezien zou doorgaan) presenteren we een groots opgezet online festival.
Ruim drie maanden is het inmiddels geleden dat ze de plannen voor Alcatraz festival, editie 2020, noodgedwongen hebben moeten opbergen. En jawel, ondanks de bizarre tijden waarin we leven draait de wereld onvermoeibaar door. Bij Alcatraz hebben we niet op onze luie krent gezeten in die tussentijd. We hadden dan ook beloofd veerkracht te tonen en ons niet zomaar neer te leggen bij de pijnlijke feiten die ons nu al een hele poos achtervolgen. De plannen voor het Drive-In gebeuren vielen dan wel in het water, maar middels de samenwerking met 12 andere Europese onafhankelijke metalfestivals wordt bij Alcatraz nu al maanden hard gewerkt aan een ander prestigieus project.
Uiteraard beseffen we maar al te goed dat de beleving die op een échte festivalweide heerst nooit kan geëvenaard worden voor een tv-toestel of zelfs een groot scherm. Toch hebben we kosten nog moeite gespaard om een leuke affiche samen te stellen, met een karrevracht aan exclusieve optredens. Deze werden de voorbije weken opgenomen op geheime locaties. Alcatraz vaardigt met Amenra, Evil Invaders en Spoil Engine drie Belgische toppers af en als toemaatje smijten we er de volledige, nooit eerder uitgezonden, show van Avatar van vorig jaar op Alcatraz bovenop. Een “weekendticket” kost maar 6,66 euro en je helpt er bovendien onze hard getroffen sector mee. Nodig gerust thuis wat familie of vrienden (van binnen je bubbel) uit en maak er toch maar een gezellige boel van. Wij zorgen voor de muziek en jullie ongetwijfeld voor de sfeer.
Meer info op www.metalfestivalalliance.com. Volg ons ook op de Alcatraz FB-pagina alwaar leuke prijzen te winnen zijn!
ALCATRAZ FESTIVAL 2021 – 12, 13, 14 & 15 augustus
Tegelijk denken we ook aan de wat verdere toekomst, aan Alcatraz 2021. Dat moet ook! Deze sector snakt naar adem. Positief denken en tevens leveranciers en bands een toekomstperspectief bieden is een must. Bovendien zijn er onze bezoekers, voor wie we het eigenlijk allemaal doen. Ook zij hebben een signaal van hoop nodig en aan hen zijn we het verplicht dat we plannen blijven maken. Niet tegen beter weten in, maar met het vertrouwen dat we hier samen uitkomen en volgend jaar terug een ongezien feestje kunnen bouwen. Dat amper 10% van de personen die reeds een ticket hadden gekocht via de refunds-regeling hun centen hebben teruggevraagd, toont aan dat er bijzonder veel vertrouwen heerst in onze organisatie. Omdat wij in eerdere berichten reeds hadden verkondigd dat we zo goed als de volledige affiche van 2020 zouden trachten te transfereren naar 2021 willen we de reeds bevestigde bands niet afzonderlijk of in kleine bundels aankondigen, maar als geheel. Enkele groepen (het zijn er geen 5) hebben spijtig genoeg afgehaakt. Anderen moeten nog definitief bevestigen, maar de reeks bands die we vandaag aankondigen, toont aan dat we woord hebben gehouden. We gaan trouwens verder op dit élan en zullen de komende weken en maanden nog meer dan 25 acts aankondigen, waaronder 4 headliners.
 
We zetten vandaag ook opnieuw de ticketverkoop open met een early bird-campagne die we minstens tot december zullen aanhouden. Tot dan koopt u een ticket aan dezelfde prijs als een ticket voor 2020, maar u krijgt er in 2021 wel een extra festivaldag bij. Meer info op www.alcatraz.be
 
Tot slot ronden we af met het inmiddels vaak herhaalde maar goedbedoelde advies om de komende tijd voorzichtig te blijven en zorg te dragen van jezelf en elkander.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00