Home » Alcatraz gaat gewoon door !

Alcatraz gaat gewoon door !

door Filip van der Linden
242 views 2 minuten leestijd

Het zag er even naar uit dat we dit jaar opnieuw geen zomerfestivals zouden kunnen bezoeken, maar uit België komt alvast goed nieuws: Alcatraz in Kortrijk mag georganiseerd worden.

Tot de Belgische overheid vorige week besliste om festivals toe te laten vanaf augustus, verliep de voorbereiding bij Alcatraz met de rem op. Er komt op 13, 14 & 15 augustus dan toch een Alcatraz, eentje zonder afstandsregels en mondmaskers. Het worden drie festivaldagen en geen vier, zoals we dat vorig jaar nog hadden aangekondigd. Veel heeft te maken met de timing. Het is met de late goedkeuring nu alle hens aan dek om het festival voor te bereiden zonder bijkomende bekommernissen van een extra dag en een extra podium. Dus ook het vierde podium stellen ze een jaartje uit. Dat betekent dat er dit jaar zowat 70 bands op de affiche zullen prijken en verdeeld zullen aantreden op onze immens ommuurde Prison Stage, de in het moeras gedrenkte Swamp-stage of die fel bejubelde blikvanger van 2019: La Morgue. De line-up zal er nog steeds bijzonder fraai uitzien, ook al hebben enkele (vooral) Amerikaanse bands verstek moeten laten gaan. Ze hadden al een reeks bands bekendgemaakt en ze hoeven bijgevolg niet vanaf nul te beginnen, maar om te voorkomen dat ze straks bands moeten schrappen nemen de organisatoren nu even de tijd om de affiche opnieuw vorm te geven. De eerste namen volgen spoedig.

Het precies te volgen corona-protocol zal pas binnenkort gedefinieerd worden, maar bij Alcatraz vermoeden ze dat het een combinatie zal worden van diverse maatregelen, met vaccinaties en tests als hoofdrolspelers. Meer info hieromtrent volgt zo snel mogelijk….

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00