Alcatraz Hard Rock & Metal Fest 2018 – dit is wat je moet weten

Alcatraz gaat weer op hetzelfde terrein plaatsvinden als voorgaande jaren, op 10, 11 en 12 augustus 2018. Het festival is al jaren een succes en heeft een fors aantal jaar geleden intussen de sprong gemaakt naar het open veld. Dit heeft goed uitgepakt, het festival is nu een van de grote metal festivals van België. Met dit jaar een 44 tal bands op de line-up belooft het weer een flink metal feest te worden.
Sinds vorig jaar heeft het festival in plaats van een nu twee podia, waar wel zonder overlap van de bands te genieten is. Je hoeft niet te kiezen, want men zorgt er voor dat er nooit twee bands tegelijkertijd spelen op de podia. Het podium op het grote veld heeft nog steeds de naam Prison stage, het podium in de tent heet de Swamp stage. Deze hebben ieder ook hun eigen mascottes (Office Nice en Frank Lee Morris) die hopelijk ook weer als bobblehead te krijgen zijn. Volgens de aankondigingen wordt de Prison stage zelfs nog een maatje groter dit jaar, er zijn blijkbaar een aantal bands die anders hun show niet kwijt kunnen… Dat belooft wat!
Zoals de voorgaande jaren is er weer goed gedacht aan de inwendige mens. Alles wordt betaald met bonnetjes, die je vlakbij de ingang kunt kopen, zowel met cache als met pin. Let wel op, je kunt ze niet meer terug inleveren. Net als op andere festivals is het eten aan de prijzige kant, maar er is wel veel keus. Je bent in België, dus er is ook gewoon koffie te krijgen, er is een tent met speciaalbier en uiteraard is een mazoetje bestellen niet vreemd. Bij het bestellen van een smoske martino zullen ze je ook niet raar aankijken en voor friet ben je er ook aan het goede adres.
Het festival heeft een boel voorzieningen, waaronder natuurlijk een camping, die speciale plekken heeft voor bijvoorbeeld motorrijders, maar ook voor de campers is een plek. Dit soort kaarten is natuurlijk wel snel uitverkocht door de gelimiteerde plekken hiervoor. Er wordt op de camping ook nog voor vertier gezorgd, hier is bijvoorbeeld op de zondagochtend ook een optreden. Ook is er op de camping een chill out zone, een oplaadstation en een winkel waar zelfs een opblaas service is als je zelf te lam bent om je matras op te blazen. Naast zelf je tent meebrengen kun je ook kiezen uit een aantal kant en klaar opties, van spartaans tot best wel behoorlijk luxe. Aan dat laatste hangt natuurlijk wel een prijskaartje. Ook zijn er natuurlijk toiletten en water beschikbaar, die niks extra kosten. Je hebt ook de mogelijkheid tot het boeken van een los ontbijt of een buffet, uiteraard met koffiekoeken! Als je deze typisch Belgische lekkernijen nog niet kent bij je ontbijt, dan wordt het tijd om dit eens mee te maken.
Hotels zijn er overigens in Kortrijk ook wel en mocht je toch heen en weer komen met de auto, dan is ook het parkeren goed te doen. Je kunt je auto kwijt bij het terrein van de Kortrijk XPO / Kinepolis. Om er te komen volg je deze GPS-coördinaten:

GPS-COÖRDINATEN:

Alcatraz Parking:
Kennedylaan 100
8500 KORTRIJK (B)
Het parkeertarief is heel voordelig (2 euro per uitrit. Ja je leest het goed, je parkeert heel de dag en dat kost je 2 euro…) en er rijden gratis shuttlebussen van de parking naar de hoofdingang van het festival. Het kan overigens wel eens druk zijn bij de kaartjes automaat, maar ook in de bus terug, afhankelijk van wanneer je het festival verlaat natuurlijk. Het tijdschema van de bus ziet er als volgt uit, deze touringcars hebben ook zat ruime voor als je je eventuele tent en kampeer uitrusting bij je hebt:

GRATIS SHUTTLE-BUS

Vrijdag: 8.00 – 3.00
Zaterdag: 8:00 – 3.30
Zondag: 8.00 – 3.00
Maandag: 8.00 – 12.30
Het festival bestaat uit een drietal dagen, waar we hier op Rockportaal de komende tijd per dag bij stil zullen staan en wat dieper in zullen gaan op waarom je dit niet mag missen. Mocht je alvast in willen komen, dan check even het canal-metal video kanaal op de Alcatraz site voor allerlei geniaal materiaal: https://www.alcatraz.be/nl/canal-metal

Related posts

Decision – Chaos in a Can

Headbanger’s Balls Fest vult affiche aan

Pantera op 28 januari 2025 naar AFAS live