Home » Alcatraz Hard Rock & Metal Fest 2018 – Preview

Alcatraz Hard Rock & Metal Fest 2018 – Preview

door Hans Kraaijveld
248 views 3 minuten leestijd

Aankomend weekend is het zover, Alcatraz Hard Rock & Metal Fest 2018 is dan een feit! Het is in Kortijk 3 dagen lang metal festijn waar in totaal 44 bands komen optreden, op 2 verschillende podia. Toen het festival een paar jaar terug van 1 naar 2 podia ging waren we bang voor een overlap, zodat je wellicht een keer tussen bands zou moeten kiezen. Dit is gelukkig hier niet het geval, als je wil, kun je dus alle bands zien!
De vrijdag staat bol van de klassiekers. Dee Snider is terug, die ken je nog wel van de Twisted Sister afscheidstour, Forty and Fuck It, die een geniale afsluiter waren op dit terrein. Ook is Diablo Blvd weer van de partij, maar wel voor de afscheidstour, dus kom maar afscheid nemen tenzij je ze in December nog in Ancienne Belgique gaat zien. Het gaat er ook lekker hard op met bijvoorbeeld Venom Inc. Een band die al 39 jaar bestaat en een zeer grote invloed is geweest op de ontwikkeling van thrash, speed en death metal. Ook Pro-Pain is van de partij, al heeft Gary geen al te beste herinneringen aan België. Laten we hopen dat er dit jaar goeie herinneringen aan Belgie gemaakt worden!
 
De zaterdag wordt een afwisselende dag, met een band als hoofd act die je of, helemaal geweldig vind of, van gaat lopen. Het is niemand minder dan Limp Bizkit met aan het hoofd uiteraard nog steeds Fred Durst. Het wordt een feest van herkenning van al die hits, of het wordt een enorm irritatiefactortje. Hoe dan ook, we aan het meemaken. De dag is verder uistekend gevuld met voor ieder wat wils. Er is Orange Goblin voor een lekkere pot stoner, je hebt symphonische metal in de vorm van Epica, black metal van Satyricon en ook bijzondere bands zoals Solstafir, die eigenlijk niet in een hokje te plaatsen zijn. Dan zijn er ook nog bands zoals Dimmu Borgir, die met hun nieuwe album laten horen dat zware bombastische symfonische black metal nog steeds is waar ze goed in zijn.

Hou je van hard? Dan kun je zondag je hart ophalen. Als je nog puf hebt na de twee voorgaande dagen dan kun je ontzettend los. Het gaat van kneiterharde death metal door naar piraten metal, afgewisseld met heavy metal en via thrash metal weer terug. Alestorm is altijd een feestje, er zal weer wat af geroeid worden in het publiek. George en de andere heren van Cannibal Corpse zullen weer eens een voet op de monitor zetten, beginnen te grunten en dan een uur lang niet meer ophouden! The Black Dahlia Murder gaat er zijn voor het betere death metal werk, maar Behemoth zal eens even laten zien dat er in het black/death genre maar eentje heer en meester is. Daarnaast krijgen we nog een lekker potje thrash met Sepultura en nog wat extreme metal van Primordial. Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, zal Helloween hier spelen als onderdeel van de Pumpkins United tour, waar als het goed is de originele leden Michael Kiske en Kai Hansen mee komen! Dit wordt dus power metal op z’n best!
Mocht je alvast je planning willen maken voor aanstaand weekend, hier kun je de time schedule alvast zien op de site van Alcatraz:
Alcatraz timeschedule
Wil je hem downloaden als pdf? Klik dan op deze link: Alcatraz Hard Rock & Metal Fest Timeschedule
 
 
 
 
 
 
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00