Home » Alexi Laiho onverwacht overleden

Alexi Laiho onverwacht overleden

door Maurice van der Zalm
276 views 2 minuten leestijd

Met het uiteenvallen van Children Of Bodom na meer dan 25 jaar was het onzeker wat de toekomst van de band zou zijn. Oprichter en voorman Alexi Laiho gaf vorig jaar te kennen dat hij verder zou gaan onder de naam Bodom After Midnight. Vandaag verscheen echter het trieste bericht dat Alexi na langdurige gezondheidsklachten vorige week in zijn woonplaats Helsinki overleden is. 
Alexi richtte samen met drummer Jaska Raatikainen in 1993 Children Of Bodom op en de band groeide uit tot één van de beste metalbands uit Finland. In december 2019 speelde de band een afscheidsconcert. Met zijn nieuwe band Bodom After Midnight nam Alexi drie nieuwe nummers of en een video welke later posthuum uitgegeven gaan worden.
Naast Children Of Bodom was Alexi ook actief in bands als Warmen, Sinergy, Kylähullut en The Local Band. In 2015 was hij de drijvende kracht achter 100 Guitars From Hel. Een stuk dat hij zelf componeerde en een groep van 100 gitaristen aanstuurde in de uitvoering ervan.
Bodom After Midnightleden Daniel Freyberg, Mitja Toivonen en Waltteri Väyrynen reageren als volgt op het overlijden van de gitarist: “We are crushed by the sudden passing of our dear friend and band
member. Words cannot describe this shock and the profound sadness that we feel”
De familie speelde een grote rol in het leven van Alexi. Het zorgde ervoor dat hij een mooie balans had weten te vinden in zijn familie en het touren. Zijn zus zegt: “We are all absolutely shocked and devastated. We ask for privacy and understanding during these hard times. My little brother’s funeral will take place privately.”
“Alexi was the most loving and magnificent husband and father. Our
hearts are eternally broken”, Kelli Wright-Laiho .
https://www.youtube.com/watch?v=l_Zyq71GqEE
 
_

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00