Home » Alice Cooper – Paranormal

Alice Cooper – Paranormal

door Edwin Knip
198 views 2 minuten leestijd

Na zes jaar wachten is er eindelijk weer nieuw materiaal van deze shockrocker. Met twaalf nieuwe nummers is Alice Cooper weer terug aan het front. Na de eindeloze lange rij nummers die hij al uitgebracht heeft, is het moeilijk om telkens weer te verrassen, maar is dat ook nodig? De titel Paranormal doet de wenkbrauwen wel even fronsen, zou dit serieus zijn? Die gedachte duurt maar even, want zoals Alice zelf uitlegt, zijn definitie van paranormaal is ‘alles dat anders is dan normaal’. De twaalf nummers op het nieuwe album zijn kleine verhaaltjes die elk op zich staan, je kunt ze vergelijken met twaalf afleveringen van Twilight Zone. Alice legt het nog één keer uit, zijn hele leven ziet hij wat ‘normaal’ is, en dan doet hij net wat anders. Dat is wat de aandacht van mensen trekt. Op het album wordt Cooper bijgestaan door topmuzikanten zoals gitarist Billy Gibbons (ZZ-Top), drummer Larry Mullen (U2) en bassist Roger Glover (Deep Purple). En als klapstuk zijn er twee nummers met de originele bandleden uit de jaren zeventig, gitarist Michael Bruce, bassist Dennis Dunaway en drummer Neal Smith.
Het album opent met het duistere Paranormal. De tekst gaat over een meisje dat bezocht wordt door haar duistere vriendje.  Hij leeft in de nacht, er is nooit licht in zijn wereld. De tekst en muziek zijn angstaanjagend en duister, heerlijk conform verwachting. Net als de andere nummers, teksten over de vernietiging van de aarde of een ontmoeting met de duivel. Het nummer Fireball gaat over een zanger die een nachtmerrie heeft over de ondergang van de aarde. Net voor de totale vernietiging wordt hij wakker, om zijn nachtmerrie in het echt te beleven. Dynamite Road vertelt het verhaal van een band die een dodelijke ontmoeting met de duivel heeft. Heel actueel is het nummer Genuine American Girl, één van de twee nummers met de oud-leden van de band. Het nummer gaat over een transgender die er niet voor terugdeinst om het de wereld mee te delen.
Als bonus zijn er zes geweldige live uitvoeringen toegevoegd aan het album. De klassiekers No More Mr.Nice Guy, Under My Wheels, Billion Dollar Babies, Feed My Frankenstein, Only Women Bleed en School’s Out zijn live opgenomen in Columbus, en dienen als voorproefje voor de 2017 toer met Deep Purple in Noord Amerika.
De conclusie is duidelijk, Alice Cooper weet nog steeds te boeien. Muzikaal gezien zijn er misschien geen verrassingen, maar dat is op zich geen verrassing. Alice Cooper is een artiest van de buitenklasse en levert hier een fantastisch album af.
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00