Home » Alien Weaponry – Tangaroa

Alien Weaponry – Tangaroa

door Jochem van der Steen
196 views 2 minuten leestijd

Deze jongelingen uit Nieuw-Zeeland groeien snel in populariteit. Zo staan ze binnenkort in het voorprogramma van Gojira. Tangaroa is hun tweede album en zal die populariteit niet schaden.
Dikke thrash en groove riffs worden vergezeld door haka’s en samengesmolten tot het unieke geluid dat deze band een jaar of drie terug op de kaart wist te zetten. 
De invloeden uit de Maori cultuur zijn ook op dit nieuwe album onmiskenbaar . Titels als Titokowaru, Hatupatu en Kai Whatu verraden dat al. Deze nummers gaan over zaken als koloniale misstanden, vervuiling (staat er nu twee keer) en de vervuiling van de oceaan. Daarnaast is er ook nog plek voor persoonlijke zaken, zoals Buried Underground over een vriend van zanger/gitarist Lewis de Jong met een drugsverslaving en Crooked Monsters over seksueel geweld. Het is die diversiteit in stijl en onderwerp die het album spannend weet te houden.
Met de sterke, heldere vocalen op Blinded hebben ze zeker een sterke single op het album staan, die het goed zal doen op diverse playlisten. Op Unforgiving zijn de vocalen opmerkelijk sterk, dat had op een grunge album kunnen staan. Lewis is duidelijk gegroeid als zanger. Nieuwe bassist Tūranga Morgan-Edmonds stelt niet teleur en doet geen moment onder voor zijn voorganger Ethan Trembath. De drums van Henry de Jong grooven zoals we van hem gewend zijn.
Zowel de invloed uit andere culturen, als sociale intenties, maken Alien Weaponry een perfecte band voor de hedendaagse metal wereld. In die zin de perfecte partner voor Gojira en ik zie er naar uit de nummers van dit album live te aanschouwen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00