Alpha Wolf – Half Living Things

Australië wordt geprezen om zijn bloeiende Core-scene, waarin prominente bands als Parkway Drive, Thy Art Is Murder, Northlane, Make Them Suffer, The Amity Affliction en Polaris zich manifesteren. Een recente toevoeging aan dit eerbiedwaardige gezelschap is Alpha Wolf. De band wist met Mono en A Quiet Place To Die de scene te veroveren en liet een geluid horen dat resoneert tussen Metalcore en Nu-Metal. Dit eclectische geluid blijft onverminderd krachtig op hun nieuwe werk Half Living Things. Met dit wapenfeit legt de band de lat nog hoger voor zichzelf en voor anderen.

De plaat opent met het krachtige Bring Back The Noise, waar scherpe gitaarriffs en krassende scratches onmiddellijk een dominante Nu-Metal-toets introduceren. De vocale kracht van Lochie, samen met talrijke breakdowns, kenmerkt het album als een intens doordrenkt werk, waarbij de agressie zelden wordt getemperd. De nummers overstijgen zelden de vier minuten, maar behouden een voortdurende snelheid en vloeien naadloos in elkaar. Naast traditionele screams, verkent Alpha Wolf diepere vocale registers, zoals te horen is op bijvoorbeeld Haunter. Terwijl het strakke drumwerk zowel de melodische Metalcore-riffs als de extravagante Nu-Metal-riffs perfect begeleidt.

Elk nummer krijgt een rap-georiënteerd gevoel wanneer Ice-T zijn unieke bijdrage levert, zoals te beluisteren is op Sucks 2 Suck, een paradigmatisch voorbeeld van Nu-Metalcore. Whenever You’re Ready biedt daarentegen ruimte voor meer traditionele Metalcore, met cleans en emotioneel beladen screams, ondersteund door djenty riffs die de luisteraar meevoeren in dit boeiende narratief. De creatieve tandem van gitaristen Scottie en Sabian toont hun virtuositeit op nummers als Mangekyo en Garden Of Eyes, terwijl er op A Terrible Day For Rain een belangrijke rol is weggelegd voor bassist John.

Afsluiter Ambivalence laat een andere zijde van dit gezelschap zien. Met een ambient intro en een atmosferische benadering die de diepte van Metalcore verkent met verbluffend succes. Dit gevarieerde album staat garant voor interessante composities, diversiteit in zang & gangvocalen en bovenal een voortdurende stroom van energie en agressie.

Het is bekend dat Alpha Wolf een veelbelovende band uit Australië is, maar hun vermogen om keer op keer te verrassen met een nog betere prestatie dan voorheen verdient lof. Met deze nieuwe muziekselectie bewijst de band dat ze niet alleen overtuigend zijn als voorprogramma van bands als August Burns Red, maar ook als hoofdact kunnen schitteren. Half Living Things is in ieder geval een plaat voor in de jaarlijsten.

Related posts

Human Zoo – Echoes Beyond

Airbag – The Century Of The Self

Warlord – Free Spirit Soar