Home » Alter Bridge komt met live-album/DVD

Alter Bridge komt met live-album/DVD

door Maurice van der Zalm
215 views 2 minuten leestijd

Alter Bridge brengt op 9  september het live album en DVD Live At The Royal Albert Hall uit. De single Addicted To The Pain is de eerste release van het live-album.
Na 14 jaar samen in een band te hebben gezeten, vijf studio albums uitgebracht te hebben en ontelbare shows over de hele wereld weten uit te verkopen zou je zeggen dat er niet veel meer op de bucket list van Alter Bridge zou staan. Toch hadden ze nog iets hoog op het lijstje geschreven wat ze in oktober 2017 hebben kunnen afstrepen. De band speelde toen twee uitverkochte shows in de iconische Royal Albert Hall in Londen samen met het 52 koppige Parallax Orchestra onder leiding van Simon Dobson.
Live At The Royal Albert Hall is een collectie van 21 nummers waaronder de grootste hits, favoriete nummers en zelfs een paar nummers die ze vrijwel tot nooit live speelde zoals Words Darker Than Their Wings. De nummers krijgen allemaal een nieuwe wending door de unieke arrangementen door Dobson en het Parallax Orchestra.
Een deel van de opbrengst van het album gaat Future Song Foundation, een organisatie waar Miles Kennedy nauw bij betrokken is.
Alter Bridge stapten in de muziek scene in 2004 met hun debuut album One Day Remains die bekroond is met een gouden award. Met het tweede album Black Bird waren ze wereldwijd niet meer weg te denken. De epische solo in de titel track Black Bird is verkozen tot ‘Greatest Guitar Solo Of All Time’ door Guitarist Magazine. Het derde album van de band ABIII gaf de band hun eerste nummer 1 single Isolation. In 2013 kwam Alter Bridge met Fortress die op nummer 12 binnen kwam in de billboard top 200 en meer dan 30.000 exemplaren verkocht in de eerste week. Het album ontving perfecte recensies door Total Guitar en KERRANG! en werd geprezen door Billboard, The Guardian, Loudwire, Ultimate Guitar en vele andere. In 2016 kwam het album The Last Hero uit. Het album is hun eerste top 10 album sinds het debuut album. Alter Bridge was te gast bij onder andere The Tonight Show en Jimmy Kimmel Live en de muziek werd gebruikt door onder andere WWE, Major League Baseball en NASCAR.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00