Home » Amaranthe – Massive Addictive

Amaranthe – Massive Addictive

door Wendy Steenmans
137 views 5 minuten leestijd

MassiveAddictiveCoverrpWie nog nooit van Amaranthe heeft gehoord heeft duidelijk iets gemist. Deze Gothenburgse band komt namelijk op 20 oktober met hun derde album Massive Addictive via Spinefarm Records. Het album is opgenomen in de Hansen Studio’s in Ribe. Hier hebben zij samen gewerkt met Jacob Hansen (Volbeat, Epica). Deze band kennen we van bombastische toch uitermate dansbare songs. Ook dat zal op hun nieuwe album niet anders zijn en dat is alleen maar goed. De band die gevormd is rondom Elize, Jake, Olof, Johan, Morten en nieuwe grunter Henrik laten een knap staaltje werk horen en een review over dit beste album tot nu toe schrijven is dan zeker geen straf.
Het album telt maar liefst twaalf nummers die de typische Amaranthe sound laten horen die zo verslavend is. Het album klinkt nog voller dan de eerdere twee albums wat goed laat horen dat de band steeds op zoek is naar vernieuwing. Echter verliezen ze hierbij niet het pad wat ze al bewandeld hebben om hier te komen waar ze nu staan. Dat deze band zeker niet van plan is om het rustig aan te gaan doen is ook duidelijk. De band kwam in de scene in 2011 en kickt nu al konten.
Massive Addictive steekt van wal met het beukende Dynamite. Het nummer beukt van de basriffs en rollende drums. Daarbij worden strakke gitaarriffs ook niet vergeten. Wat ook opvalt is dat Amaranthe meer gebruik heeft gemaakt van elektronische samples. De samenzang van Jake en Elize was al magisch te noemen op eerdere albums. Dat is nu zeker niet anders. Elize lijkt nog meer emotie te stoppen in haar zanglijnen dan ze eerder al deed. Ook gloednieuwe grunter Henrik doet niet onder voor de rest van de band. Hij is zeker wel een goede aanvulling en drukt evengoed zijn stempel op de nummers.
Verder met Drop Dead Cynical. Het rifje wat door dit nummer loopt heeft een hoog Marilyn Manson gehalte wat een mooie frisse toets geeft aan het album. Eveneens verscheen van dit nummer ook al een bijpassende clip welke te vinden is op Youtube.
Het derde nummer Trinity pakt het wat rustiger aan en laat een nummer horen wat zo op de eerdere albums zou passen van Amaranthe. Een echte classic kan je het wel noemen. Een pakkende gitaarsolo van Olof mag hier zeker niet ontbreken en die ruimte krijgt hij ook.
Massive Addictive, de titelsong van het album doet zijn naam eer aan. Het is massive en addictive! Dit is typisch een nummer waar je smorgens mee wakker wordt en wat de rest van de dag door je hoofd spookt. Meerdere keren per dag gebeurd het dan ook dat dit nummer opeens weer opduikt uit het niets in mijn hoofd. Heerlijk! Doe mij er nog maar zo één!
Gelukkig krijg ik er nog zo één en dat met Digital World. Het nummer is meer up tempo en het is dan ook uitermate moeilijk om stil te blijven zitten op zit nummer. Het meezinggehalte is ook hoog aanwezig en dit nummer zal het daardoor ook uitermate goed doen live. De electronische sampels geven het ook een meer digitaal gevoel wat dit ook weer een topper maakt op het album. Het nummer beukt als een malle! De diepe baslijnen werken perfect samen met de duistere grunts. Tijd om het even rustig aan te gaan doen.
True is een mooie pakkende ballad. Een nummer wat je bij de strot pakt.
Gedaan met de rust en weer flink de beuk erin met Unreal. Ook hier weer diepe baslijnen en rollende drums. Een power stem van Elize en Jake, hij is fijn!
Het echtste nummer wat we op het album vinden is Over And Done. Een adembenemende semi ballad. Een heel mooi nummer wat in het begin vooral sereen en adembenemend begint maar daarna uitgroeit tot een pakkend nummer.
Danger Zone trekt gelijk flink van leer. De diepe grunts van Hendrik krijgen hier volop ruimte. Deze wisselen mooi af met het poppy refrein wat voor rekening is van Elize en Jake.
Tijd om een tandje bij te zetten met Skyline. Het nummer raast voorbij als een allesvernietigende tornado. Alle elementen die zo typisch zijn voor Amaranthe zitten in dit nummer.
Net als je denkt dat het niet sneller meer kan, dan heb je het mis. De energie is nog niet op. An Ordinary Abnormality geeft nog meer gas. Tijd om nog een keer helemaal los te gaan. Strak drumwerk en vlijmscherpe gitaar en baslijnen vallen hier op. De duistere grunts afgewisseld met cleane zang maken het een toegankelijke nummer wat heerlijk in het gehoor ligt.
Tijd vliegt als je plezier hebt. Helaas alweer het laatste nummer Exhale. Dit iets rustiger nummer is ook weer één van de toppers van het album. Een heerlijke afsluiter van het album.
Het album om kort te gaan: Wie van vlijmscherp gitaarwerk, diepe baslijnen, beukende drums en adembenemende zang houd zal dit album zeker in zijn collectie willen hebben. Massive Addictive is een verslavend album om te luisteren wat niet gaat vervelen ook al heb je hem helemaal grijs gedraaid. De nummers liggen stuk voor stuk lekker in het gehoor. Het is metal maar met een poppy twist wat zeker een breed publiek aan zal spreken. Zeker een musthave!
Tracklist:
Dynamite
Drop dead Cynical
Trinity
Massive Addictive
Digital World
True
Unreal
Over And Done
Danger Zone
Skyline
An Ordinary Abnormality
Exhale
Line Up:
Elize Ryd – Zang
Jake E – Zang
Henrik Englund Wilhelmsson – Screams
Olof Mörck – Gitaar en toetsen
Johan Andreassen – Bass
Morten Løwe Sørensen – Drums

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00