Home » Amenra en Cave In eren Townes Van Zandt

Amenra en Cave In eren Townes Van Zandt

door Filip van der Linden
423 views 2 minuten leestijd

De Belgische metalband Amenra en de Amerikaanse rockband Cave In hebben elk drie covers opgenomen voor het album Songs Of Townes Van Zandt Vol. III. Voorts werkte ook nog de Amerikaanse singer-songwriter Marissa Nadler mee aan dit eerbetoon.
De album-reeks Songs Of Townes Van Zandt wil de liedjes van de in 1997 overleden Amerikaanse singer-songwriter Van Zandt naar een publiek brengen dat anders nooit met die muziek in aanraking zou komen. Op de twee eerdere verzamelaars mochten bandleden van onder meer Neurosis, Yob, Baroness en Saint Vitus aan de slag gaan met songs van Van Zandt.
Amenra nam drie covers op: Black Crow Blues, Kathleen en Flyin’ Shoes. Naar het rustige Kathleenkan je hieronder luisteren. Lennart Bossu van Amenra over hun bijdrage aan het album: “Als Belg is de echte Amerikaanse folk en country van Townes Van Zandt niet bepaald de muziek waar we naar luisterden toen we opgroeiden, maar toen we zijn liedjes ontdekten toen we begin de twintig waren, raakten ze meteen een gevoelige snaar bij ons. Zelfs mensen die de tekst niet helemaal begrijpen, kunnen waarschijnlijk wel vertellen dat ze luisteren naar iemand die heeft geleefd en geleden, en zullen – vreemd genoeg – tegelijkertijd diepe troost vinden in zijn rustgevende stem. Het is het soort troost dat vaak geweldige muziek of kunst in het algemeen definieert en het maakte het vooruitzicht om een ​​paar van zijn liedjes zelf te proberen niet minder beangstigend. Desalniettemin, toen we werden gevraagd om deel uit te maken van deze verzameling Townes Van Zandt-covernummers, voelden we ons opgewonden en gedwongen om er deel van uit te maken, omdat het ons in zekere zin de kans bood om iets terug te doen voor de geweldige nummers hij heeft ons gegeven.”
Voor Amenra zijn de Townes Van Zandt-nummers niet de eerste covers die ze opnemen. Nog niet zo lang geleden deden ze De Zotte Morgen en Het Dorp op van Zjef Vanuytsel en maakten ze hun eigen versies van songs van Tim Buckley en Nick Drake.
Steve Brodske van Cave In herinnert zich dat hij zowat tien jaar geleden op tournee was met Scott Kelly van Neurosis, langs de UK en Ierland. “Scott Kelly speelde toen elke avond Caroline van Townes Van Zandt en telkens ik die song hoorde, was ik helemaal verkocht. Dat was mijn eerste kennismaking met Van Zandt’s muziek.”

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00