Home » Amorphis naar 013 Tilburg

Amorphis naar 013 Tilburg

door Patrick Spruytenburg
97 views 2 minuten leestijd

Sinds Amorphis in 2014 voor het eerst in 013 stond, toen met het klassieke album ‘Tales Of A Thousand Lakes’ (toch een doomklassieker) is de relatie tussen het Tilburgse publiek, Amorphis en ons stulpje bijzonder innig geworden. Eerder dit jaar stonden ze al voor een ramvolle zaal om dat geweldige nieuwe album te promoten, maar ze wilde graag nóg een keer terugkomen; dit keer om het 10-jarige jubileum van het prachtige ‘Eclipse’ te vieren.
Laten we voorop stellen dat Amorphis nooit slechte platen gemaakt heeft. Maar na ‘Am Universum’ (2001) en ‘Far From The Sun’ (2003) kwam er toch wat twijfel bij de fans. Werd het niet wat té geproduceerd en melodisch? Ook in de band boterde het niet bepaald met een ongemotiveerde zanger, die er in 2004 dan ook uitstapte. Daarmee is ‘Eclipse’ het eerste album waarop de huidige zanger Tomi Joutsen zijn opwachting maakte. Maar dat was niet het enige wat er veranderde in de sound. De death growl kwam weer terug en er klonken meer folk-elementen in de melodische death dan ooit tevoren. Het was het startsein van waar Amorphis vandaag de dag is. Daarom vieren we vandaag het 10-jarig jubileum. De groep doet slechts 6 shows in Europa, en wij zijn trots dat ze 013 uitkiezen voor de enige show in de Benelux!
Niet alleen de show is speciaal, maar Amorphis neemt ook nog eens een kneiter van een support mee. De Duitse band Long Distance Calling veroverde vele harten met hun instrumentale prog. Op het laatste album hebben ze een zanger aangenomen, Petter Carlsen, wiens songs eerder te horen waren in series als ‘The Killing’ en ‘The Bridge’.
Wanneer: donderdag 1 december
19:00 uur: deuren open
20:00 uur: aanvang
Rockportaal.nl is aanwezig voor een live review.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00