Home » Attila – Chaos

Attila – Chaos

door Sjoerd van der Zalm
163 views 2 minuten leestijd

attila-chaos-artworkDeze recensie zou ik willen beginnen met de slotalinea van mijn vorige Attila review:
‘Attila heeft met Guilty Pleasure in mijn ogen een gouden plaat verdiend. Ik vind het jammer dat het album altijd zo snel afgelopen is. Met voltreffers als Proving Grounds, The Cure en Guilty Pleasure is het weer eens genieten van goede metalcore. We kijken nu alweer uit naar de volgende cd, maar vooralsnog is het puur genieten van Guilty Pleasure.’
Dat uitkijken naar het volgende album heeft gelukkig maar twee jaar geduurd. Vanaf november ligt het zevende album, getiteld Chaos, in de winkel. Sinds Guilty Pleasure ben ik groot liefhebber geworden van de band. Daarom is Chaos een album waar ik dit jaar alvast erg naar uit heb gekeken.
Vanaf opener Ignite is het voor mij duidelijk dat dit de komende veertig minuten genieten wordt. De sound is goed, de teksten raak en mister Chris “Fronz” Fronzak himself heeft een welkomstwoordje voorbereidt. Beter kunnen we het niet krijgen. Meteen na Ignite komt de eerste single van het album voorbij, Bulletproof. Opvallend is dat er gedurende het nummer slechts met clean vocals wordt gezongen door zanger Chris “Fronz” Fronzak, waar de screams toch wel een vast bestanddeel van een Attila nummer zijn. Niettemin rockt het nummer en is het zeker de moeite om de videoclip hieronder te bekijken. Misleidend is het nummer Moshpit. Waar ik een dikke metalcoreriffs verwachtte, blijft dit slechts beperkt tot één zo’n riff. Het is namelijk merendeels opgebouwd uit elektronische muziek (dit in samenwerking met dj ookay). Na een paar keer luisteren kan ik dit nummer zeker waarderen.  Voor de rest kunnen we zeer kort zijn over dit album: Attila rockt, met als persoonlijk hoogtepunt Let’s Het Abducted. Dit is het tweede nummer waarvoor een videoclip is gemaakt. Vooral de riff aan het einde zorgen ervoor dat het volume van mijn speakers langzaam naar maximum toegaat.
Chaos toont wederom hoe goed Attila is. Hopelijk zal ik de heren volgend jaar eens op een festival mogen aanschouwen. Daar lijken ze mij namelijk de perfecte band voor. The Party Rockers are still going strong. Laat de chaos beginnen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00