Home » Razend – Van lekker snoeihard naar acoustisch

Razend – Van lekker snoeihard naar acoustisch

door Jochem van der Steen
215 views 5 minuten leestijd
Enige tijd geleden maakte ik kennis met de female fronted thrashband Razend in het voorprogramma van Satan, en wat een prettige verrassing was het. Ontstaan uit Acrostichon en Outburst timmert deze band behoorlijk aan de weg met veel optredens en een nieuw album. Een goede reden om frontvrouw Corinne te interviewen.
 
Voor degene die jullie nog niet kennen, wat kan men van het nieuwe album White Goat II verwachten.
White Goat II is een lekkkere thrash plaat geworden die ik zelf heel afwisselend vind. Van lekker snoeihard ( Boktor of Horror ) naar acoustisch ( The Promise of Hope ) . De demo White Goat is ook toegevoegd, niet als opvuller maar omdat hij niet meer verkrijgbaar is en wij dat plaatje ook de moeite vinden om verder te verspreiden. Dus zo geeft White Goat II mooi weer wat wij tot dan toe gedaan hebben.
Hoe zijn de nummers op White Goat II tot stand gekomen?
In die tijd was het meestal Arvid die al een nummer in grote lijnen in zijn hoofd had en in de oefenruimte werd de verdere structuur uitgewerkt en aangepast en geknipt en geplakt tot we iets hadden  waar we allemaal tevreden over waren.
Wat is het belangrijkste verschil tussen Outburst en Razend?
Het belangrijkste verschil vind ik toch wel dat de zang uiteraard helemaal anders is. Tjerk zingt natuurlijk compleet anders dan ik . Dat is het grootste verschil. Verder is de muziek een stuk breder geworden, wat opener. Maar het zijn dezelfde muzikanten op Tim, de drummer na dus hun manier van spelen is misschien wel herkenbaar als zijnde Outburst, dat is ook niet erg. En Tim vult alles ook totaal anders in dan Serge natuurlijk. Totaal andere drummer. Zo, dat zijn al 3 grote verschillen. 😉
Wat maakt jullie razend?
Wij zijn verder niet zo boos hoor. Ik kan niet voor de rest spreken maar ik zelf word wel razend als ik op de wc zit en wc papier wil pakken en het is op. Dat er zo`n leeg rolletje hangt. Dan vloek ik wel een keer. Maar echt razend word ik daar trouwens ook niet van, eerder moedeloos. Dus ik kan eigenlijk wel zeggen dat ik nergens razend van word.
In hoeverre zit er een boodschap in jullie nummers en hoe belangrijk zijn teksten voor jullie?
Er zit niet echt een boodschap in, we willen niemand een mooie levensles meegeven of zo. Maar de teksten gaan wel grotendeels over gevoelens en zijn best persoonlijk. Iedereen maakt wel eens rotzooi mee en dat pennen we neer. Dan kunnen we er dat op het podium lekker razend uitgooien en zijn we het weer kwijt.
Wat ik zo in je kan waarderen, Corinne is het totale lak aan image wat je laat zien. Geen popje in de stijl van de gothic metals bands noch een overdreven tough girl look. Ben je jezelf daarvan bewust? Hoe erg jezelf ben je op het podium?
Oke, dank je wel , dat vind ik een groot compliment. Ik ben daar eigenlijk nooit zo mee bezig geweest . Dus het is niet dat ik er lak aan heb , het interesseert me gewoon niet. Ik heb wel dat ik me lekker moet voelen in de kleren die ik aan heb dus in een jurk zou ik me gewoon onprettig voelen omdat ik dat nooit draag in het dagelijks leven. Hetzelfde met `stoere` kleding. Dat zie ik mezelf ook niet meer dragen. Gewoon normaal doen lijkt me in mijn geval het beste. En ja, ik ben gewoon mezelf op het podium. Geen act of overdreven gedoe, daar zou ik me dus ook niet prettig bij voelen en past ook niet bij Razend. Razend is gewoon een thrashband en we zijn allemaal gewoon onszelf op het podium. Als ik in een verkleedband zou zitten zou ik me daar wel aan aanpassen hoor, denk ik. Dan hoort het bij zo`n band en dat weet je als je bij zoiets gaat maar Razend is dat gelukkig niet.
Wat kunnen we van jullie verwachten in 2017?
HUMMEL NIKS. Haha, nee, we zijn volop nieuwe nummers aan het schrijven en hebben al behoorlijk wat optredens staan dus dat zal wel een leuk jaartje worden.
Whiskey of bier?
BIER !!! Altijd bier. Whiskey krijg ik alleen maar weg als er cola of jus d`orange (chique woord eigenlijk) bij gegooid mag worden.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00