Home » Amyl And The Sniffers – Comfort To Me

Amyl And The Sniffers – Comfort To Me

door Edwin Knip
157 views 1 minuten leestijd

Uptempo, energieke punk afkomstig uit Australië.
Vanaf hun internationale debuutshow in 2018 heeft deze Australische band een flinke reputatie opgebouwd. Energieke muziek in de hoogste versnelling. Muzikale invloeden komen uit de old school rock’n roll, moderne hardcore en van Australische helden als Colored Balls en Cosmic Psychos. Zangeres Amy Taylor haalde haar tekstuele inspiratie bij haar rap-idolen en garagebands.
De band weet in 35 minuten tijd maar liefst 13 nummers af te werken. Teksten over liefde, onzekerheden relaties komen in hoog tempo voorbij. De vocalen van Taylor zijn scherp en ongepolijst en worden ondersteund door sterk gitaarspel, luister maar eens naar die ruige solo in Security. Het album opent met Guided By Angels, tevens een single die van het album getrokken is. Hertz is een wat melodieuzer nummer, minder punk dan de voorgaande nummers. De tekst verhaalt over het zat zijn van alle graffiti en grijze muren, er moet een auto gehuurd worden zodat het binnenland bezocht kan worden.
Don’t Need A Cunt is met anderhalve minuut het kortste nummer dat opent met een razendsnelle mix van gitaar, drums en bas. Het is een typisch voorbeeld van een klassiek punk nummer,  ruig en snel. Don’t Fence Me in gaat over vrijheid en Knifey over zaken die niet lopen zoals ze zouden moeten gaan.
Het tweede album van Amyl kent geen mindere momenten en is absoluut het beluisteren waard. Een uitstekend album en een aanrader voor punkliefhebbers.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00