Home » An Evening With Knives – Fade Out (EP)

An Evening With Knives – Fade Out (EP)

door Filip van der Linden
160 views 1 minuten leestijd

De Eindhovense post-sludge-metalband An Evening With Knives brengt op 1 september zijn tweede officiële release van dit jaar uit. De EP Fade Out met drie tracks is de opvolger van het eerder dit jaar uitgebrachte album Serrated.
De EP opent met albumtrack Fade Out, een track over het overlijden van de vader van bandlid Marco aan Alzheimer. Deze track kennen de fans dus al, maar het blijft wel een sterk staaltje post/sludge-metal: donker, repetitief en slepend.
De nieuwe nummers Sunstorm en Blackout laten een zwaardere en meer experimentele kant horen van de band uit Eidhoven. Sunstorm is dreigend en begint heel intimistisch en elancholisch. Daarna bloeit deze instrumentale track open tot een mix van prog en sludge. Blackout begint dan weer experimenteel, bijna jazzy, om uit te monden in een mix van postmetal, sludge en zelfs drone. Hoewel de nieuwe nummers een stukje verder gaan dan de andere nummers van Serrated, hoor je toch duidelijk dezelfde band aan het werk. Wie al fan was, zal zich geen hoedje schrikken aan deze EP.
Wat ook duidelijk is: An Evening With Knives moet geen schrik hebben om de grenzen af te tasten. Ook aan de grenzen van hun genres weten ze de focus te behouden en blijven ze tracks met een degelijke structuur opbouwen, wat andere bands die aan het experimenteren slaan, wel eens uit het oog durven verliezen.
 
Je kan An Evening With Knives live zien op 1 september op het Loud Bird Festival in hun thuisstad Eindhoven.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00