Home » Anathema naar 013 Tilburg

Anathema naar 013 Tilburg

door Patrick Spruytenburg
114 views 1 minuten leestijd

Van doommetal pioniers tot (prog)rock grootheden. De ontwikkeling van Anathema is even verrassend als indrukwekkend. Er zijn meer bands die zichzelf heruitvinden, maar zo succesvol? Dat moet wel uniek zijn. De groep uit Liverpool was de band die samen met Paradise Lost en My Dying Bride de doommetal in de jaren 90 ontwikkelde. En nog steeds zijn er veel doommetalfans die ‘The Silent Enigma’ (1995) en ‘Eternity’ (1996) een speciaal plekje in hun kast hebben gegeven. Maar Anathema voelde zich niet thuis in het strakke keurslijf van de doom.
En zo lieten ‘Alternative 4’ (1998) en ‘Judgement’ (1999) donkere rock horen, die stevig geworteld was in gothic sferen. Via het geweldige ‘A Fine Day To Exit’ (2001) leidde de weg van de gebroeders Cavanagh naar de sfeervolle progrock van ‘A Natural Disaster’ (2003). Eindelijk lijkt de band zijn thuishaven gevonden te hebben. Met ‘We’re Here Because We’re Here’ (2010) en ‘Weather Systems’ (2012) groeiden ze uit tot absolute toppers in de prog. Tegenwoordig worden ze zelfs in één adem genoemd met Porcupine Tree, Dream Theater, Tool en Opeth. Dit jaar verschijnt het nieuwe album ‘The Optimist’, wat volgens de groep teruggrijpt op ‘A Fine Day To Exit’ (!), dus wij zijn alvast héél benieuwd.
En wat een special guest nemen ze mee. Alcest stond al op eigen kracht in november voor een ramvolle 013. De Franse groep onder leiding van Neige maakte ooit blackmetal, maar is muzikaal steeds verder doorgeschoven naar een uniek soort post-rock. Twee geweldige bands, allebei Roadburn alumni, allebei onmisbaar!
Wanneer: vrijdag 6 oktober
19:00 uur: deuren open
19:45 uur: aanvang
Rockportaal.nl is aanwezig voor een live review.
bron: website 013

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00