Home » Ancestors – Invisible White

Ancestors – Invisible White

door Marc Koetse
92 views 2 minuten leestijd

De eerste klanken van de nieuwe EP, “Invisible White”,  van Ancestors  op het Teepee records label maakten me meteen nieuwsgierig.  Dit klinkt niet als rock, laat staan als doom. Psychedelisch dan weer wel, althans wat ik me daar bij voorstel. Voor dit EPtje moesten we maar eens even gaan zitten.

Ancestors  is van origine een stoner/doom metal band uit  Los Angeles. Om een eigen plek in de scene te veroveren werd er voor gekozen een progressieve richting in te slaan en zo ontstonden een tweetal cd’s beide gevuld met lange nummers, 7 tot 13 minuten is eerder regel dan uitzondering,  die inderdaad een mix zijn tussen Stoner/Doom rock, progressive rock en een flinke scheut psychedelica. Soms up tempo, soms stroperig. Heerlijke luister muziek.

Met de nieuwe EP wil de 5 koppige band een andere kant van zich zelf laten zien. Onlangs vond er een personeelswisseling plaats daarom moet Invisible White dan ook als een tussenstop worden gezien op weg naar een nieuw volledig album met de nieuwe line up.

De plaat is in alles anders dan het “normale werk” dat we van Ancestors kennen. Het eerste nummer en titel song Invisible White begint met een lang intro van een akoestische gitaar en blijft gedurende  7 minuten een mêlee van klanken. Zonder dat het saai wordt  overigens. Een erg interessant nummer. Het tweede nummer, Dust, doet dit nog eens dunnetjes over maar dan met elektrische instrumenten. Ook de stem heeft hierin een belangrijke plaats trouwens.  Het nummer is wat minder afwisselend en dus is het wellicht goed dat het ‘maar’ 7 minuten duurt. De EP wordt afgesloten met  het nummer Epilogue. Na een korte inleiding van een piano horen we een mix van klanken die gedurende een 7 minuten opbouwt om daarna nog eens vrolijk opnieuw te begin (nu met een orgeltje en vette gitaren). 

Al met al is deze EP zeer het luisteren waard. Achterover gaan zitten, ogen dicht en er zelf je film bij de verzinnen. Voor sommigen wellicht wat langdradig, maar naar mijn mening zeer de moeite waard.
Via Monte S. Zeno 24
39019 Tirolo

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00