Home » Neonfly – Outshine The Sun

Neonfly – Outshine The Sun

door marvin@rockportaal.nl
161 views 2 minuten leestijd

Vandaag de dag wordt het powermetal genre overspoeld door de vele bands die wel aardige muziek maken maar verder geen eigen identiteit hebben. Er zit geen ziel in. En ook geen eigen sound. De muziek is op zich okay, maar we hebben niet vaak te maken met vernieuwing. Daar brengt Neonfly verandering in. De Britten hebben reeds een EP op zak die vooral in hun thuisland erg goed ontvangen werd. Nu is er dan het debuutalbum ‘Outshine The Sun’ dat uitgebracht is bij Rising Records.
Neonfly is alles behalve een kloon. De mannen brengen een verfrissende sound met gitaarwerk dat er niet om liegt. Dit tezamen met de pakkende melodieen en de goede zang van Willy Norton zorgt ervoor dat de songs je bij blijven. De sound is goed te omschrijven als Bullet For My Valentine en Within Temptation samen. Uiteraard zijn deze twee bands van een hele andere (betere) klasse dan Neonfly maar het geeft enigszins weer met wat voor stijl we te maken hebben. Ook zijn er invloeden van pregressive metal te ontdekken.
Zanger Willy Norton zingt erg goed. Af en toe gaat de toon wat hoger en wordt het wat scheller maar alles past binnen het nummer en daarmee in het genre. De heren slagen er tevens in op geen enkel moment eentonig te worden en de spanning erin te houden. Alhoewel ik mezelf niet als een groot metalliefhebber beschouw kan ik toch erg goed uit de voeten met deze cd. Enige wat mij een beetje stoort is dat de nummers zo gepolijst zijn dat het hier en daar lief klinkt. Lief? Ja, lief. En dat kan in dit genre toch niet de bedoeling zijn lijkt me. Afgezien hiervan een meer dan geslaagd debuut.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00