Home » Andy Susemihl – Alienation

Andy Susemihl – Alienation

door Edwin Knip
214 views 2 minuten leestijd

De Duitse gitarist Andy Susemihl maakte onder andere deel uit van Sinner en U.D.O., nu is het tijd voor een solo album.
Susemihl heeft zijn sporen wel verdiend in de muziekwereld. Hij deelde het podium met Ozzy Osbourne, Guns’n Roses, Deep Purple en Lita Ford. Hij heeft meer dan twintig album opgenomen en geproduceerd, en meer dan 500.000 exemplaren verkocht.
Na zijn afscheid bij U.D.O. verhuist Susemihl van Duitsland naar Los Angeles waar hij diverse internationale projecten opstart. Zo duikt hij de studio in met onder andere Richie Kotzen (Poisen, Mr.Big), Eddie Kramer (Jimi Hendrix) en Shay Baby (Warrant, Ozzy Osbourne). Daarnaast speelt hij op twee albums van de Californische band Miracle Mile mee. In 2013 toert hij met PUR die samen met Unheilig een stadiontoer doen.
In mei 2016 lanceert hij een Duitslatalig album waarmee hij bij het grootste Duitse radiostation MDR de eerste plaats behaalt in de hitlijst. De laatste jaren leeft hij wat teruggetrokken en reist hij op en neer tussen Duitsland en de Verenigde Staten. Op zijn zevende studio album krijgt hij ondersteuning van bassist Peter Baltes (Accept) en de drummers Andre Labelle (Vinnie Vincent) en Francesco Jovino (U.D.O.).
Het nieuwe album heeft twaalf stevige rocknummers die Susemihl zelf graag categoriseert als sophisticated global rock. Het album combineert lekker in het gehoor liggende rocknummers met teksten uit levenservaringen van Susemihl.  Vanaf de eerste tonen van Another Day Another Turn weet het album je te boeien. Langzaam gaat de muzikale reis lans Aliens, Sign Of The World, Medicine Wheel en verder tot aan de slotakkoorden van So Tired. Geen poespas, geen trucks, gewoon lekkere rock, ruim drie kwartier lang. Even genieten!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00