Home » Anneke van Giersbergen – Drive

Anneke van Giersbergen – Drive

door Maurice Tonies
140 views 3 minuten leestijd

Anneke1Soms heb je van die artiesten waarbij het jarenlang duurt voordat er een nieuw album te verwachten valt. Anneke van Giersbergen doet hier niet aan mee. In 2012 verscheen haar album “Everything is Changing” en nu trakteert de talentvolle zangeres ons alweer op een nieuwe geluidsdrager genaamd “Drive”.
Tijdens haar tour deed ze vele landen aan en dit heeft de nodige inspiratie opgeleverd. Onderweg werd dan ook al snel aan nieuw materiaal gewerkt, zo is Anneke is nu eenmaal, een zangeres met een drijfveer. Niet gek dat dan ook het album de titel “Drive” heeft meegekregen. De afgelopen jaren is ze op zoek gegaan naar welke muzikale kant ze nu eigenlijk op wil. Met “Everything is Changing” werd alvast een goede koers gezet en op “Drive” valt alles nog beter op zijn plaats.
Op openingstrack “We Live On” gaat ze meteen voluit van start. Na een rustig intro trekt ze in het refrein al snel alle registers open. Dit is Anneke van Giersbergen op haar best. Haar loepzuivere stemgeluid kan werkelijk alles aan. Ze mag dan ook een van de beste zangeressen van ons land genoemd worden. Het draait op “Drive” natuurlijk niet alleen om de voormalige zangeres van The Gathering. De band die haar op dit album begeleid heeft een goede prestatie geleverd. De muzikale omlijsting mag er zijn. Dat hoor je vooral op nummers zoals “Treat Me Like A Lady” en “Mental Jungle”. “Mental Jungle” is overigens ook een van de hoogtepunten op het album. Tijdens haar tour maakte ze kennis met de Turkse zanger Hayko Cepkin en deze heeft ook een bijdrage aan “Drive” gegeven. Deze samenwerking zorgt voor een aangename verrassing, waarmee we ons even in het Oosten wanen.
Zo kent het nieuwe album dan ook de nodige variatie. Natuurlijk is de geluidsdrager gevuld met heerlijk rocknummers, maar ook is er ruimte voor een ballad. Het autobiografische nummer “My Mother Said” gaat puur over een gesprek met haar eigen moeder. Tussen alle heftige rock door komt dan ook dit nummer keihard binnen. Zo bewijst Anneke van Giersbergen dat ze de luisteraar kippenvel kan laten bezorgen. Mede door de sterke productie van Arno Knabman die de zangeres en haar band onder zijn hoede nam. Hierdoor knalt “Drive” enorm heerlijk door de speakers. “Drive” laat de luisteraar soms even zweven op dromerige klanken, maar ook staat de rock fier bovenaan. Al deze stijlen worden beheerst door frontvrouw van Giersbergen. Laat haar maar lekker uithalen op “Shooting for the Stars”. Met “Drive” bewijst ze dat de periodes tussen twee albums helemaal niet zo lang hoeft te duren. Wat zou ze trouwens bedoelen met het afsluitende nummer “The Best is Yet to Come”? Wat staat er nog meer te wachten?
De release van “Drive” is overigens groots aangepakt. Naast de release van het album heeft Anneke van Giersbergen ook een fotoboek uitgebracht. Meer informatie hierover en ook over het album lees je in een interview met Anneke wat Rockportaal onlangs met haar had.
 
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00