Home » Earthless – From The Ages

Earthless – From The Ages

door Maurice van der Zalm
104 views 1 minuten leestijd

cover earthless from the agesEerst dacht ik dat ik een EP in handen had van Earthless. Vier nummers telt de cd, maar die duren bij elkaar wel ruim een uur, dus je kunt wel spreken van een volledige cd van dit trio uit San Diego. Het heeft zes jaar geduurd voordat de opvolger van Rhythms From A Cosmic Sky wordt uitgebracht. Verantwoordelijk voor dit instrumentale schijfje zijn drummer Mario Rubalcaba, bassist Mike Eginton en gitarist Isaiah Mitchell.
Het openingsnummer Violence Of The Red Sea geeft de cd een voortvarende start. Duidelijk zijn de jongens beïnvloed door een Jimi Hendrix en Black Sabbath hoewel er weliswaar ook een vleugje Hawkind doorheen raast. Het is vooral veel gitaar wat de klok slaat, waarbij Mario Rubalcaba als een pulserend duracellkonijn de vaart er stevig inhoudt. Uluru Rock kent hetzelfde principe hoewel het tempo hier een stuk lager ligt en je meer kunt spreken van een Black Sabbath meets Stevie Ray Vaughan-sessie. Equus October is met ruim vijf minuten een kort nummer. Het kan mij niet boeien. Daarbij klinkt het geluid erg hol, alsof het live in een container is opgenomen. De finale wordt gevormd door titelnummer From The Ages. Een half uur is dit een soort optelsom van de eerste twee nummers. De vaart zit er wel in, maar ik ben helaas wel afgehaakt.
Voor de psychedelische, retrorock, gitaarliefhebbers is From The Ages een aardig schijfje, maar voor de gemiddelde (!) luisteraar is het toch een hele zit.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00