Home » Another Lost Year – Alien Architect

Another Lost Year – Alien Architect

door Edwin Knip
93 views 2 minuten leestijd

anotherlostyearcoverOverrompelende melodische hard rock met een boodschap.
Het derde album van de band Another Lost Year uit Charlotte, North Carolina is een feit. De vier bandleden, bassist Adam Hall, drummer Nathan Walker en gitaristen Clinton Cunana en Jorge Sotomarino nemen ook samen de vocalen voor hun rekening. Het album begint met een gesproken woord, een toespraak over wereldwijde vrede, waarna Wolves het album muzikaal mag openen. Het nummer is gekozen als single om het album te promoten. Stevige gitaarakkoorden en dito zang, en een lekker hoog tempo vormen een nummer dat het goed zou moeten doen op de diverse rockzenders in de Verenigde Staten. Bastard Sons is het volgende nummer, stevige gitaar riffs wisselen af met wat minder heftige stukken. Het nummer Best Is Yet To Come zorgt even voor een momentje rust, het is geen ballad maar wel minder heftig dan voorgaande nummers. Run The Tank Out is een stevige variant op wat jaren tachtig rock.
Het nummer He Took Beautiful Away is een mooie ballad, en erg goed gezongen. Voor het nummer We All Die Alone is een videoclip gemaakt. Deze twee laatstgenoemde nummers hebben ook weer die pakkende melodie en bij alle nummers valt de hechte zang op. Er wordt inderdaad met meerdere vocalisten per nummer gezongen, en dat komt de nummers ten goede. Ze klinken stuk voor stuk als hechte stukken, je hebt niet het idee dat er iets mist. Met elf nummers in vijfenveertig minuten duurt het album niet lang, maar de composities zijn stuk voor stuk strak en goed neergezet. Er is geen moment dat een nummer je doet denken aan een andere track op het album.
Ook live laat de band van zich horen, er worden gemiddeld 200 shows per jaar gespeeld! De band heeft getoerd met onder andere Otherwise, Royal Bliss en Candlebox. Tot nu toe heeft de band uitsluitend in Noord Amerika live gespeeld, dus wordt het tijd om Europa kennis te laten maken met hun muziek. En als er live net zoveel energie in de nummers zit als op dit album, dan zit dat wel goed.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00