Home » Another Now – Hex

Another Now – Hex

door Maurice van der Zalm
301 views 5 minuten leestijd

In 2021 bracht het Eindhovense Another Now (eindelijk) het debuutalbum OMNI uit. Op onze site was toen het volgende te lezen over de muziek en het album van de band.

Zoals gezegd kun je best een leuke single neerzetten en misschien nog wel één, maar Another Now heeft die kwaliteit helemaal vast kunnen houden en klinken om OMNI misschien nog wel sterker dan nooit tevoren. Van voor tot achter is OMNI een geslaagd album waarin genoeg variatie binnen het metalcoregenre te vinden is.
Met dit uitstekende album verandert Another Now gevoelsmatig in Addicted Now en kan OMNI omschreven worden als één grote trip. Iedere luisterbeurt van het album ervaar ik daarmee als een metalcorgasme.
” (Rockportaal)

Er werd flink en met succes getourd en vanaf 2023 werden we in Nederland langzaam weer lekker gemaakt met de uitstekende singles Doubt, Smile!, Breathe, Hex en Would It Kill You? Het werd al weer snel duidelijk dat Another Now zichzelf zou overtreffen met het nieuwe album Hex. De vijf singles laten een consistent geluid horen, maar hebben ook elementen in zich die de metalcorebasis van de band een extra elan geven.

Los van de drie instrumentele tussenstukjes Leaving, We Will Be More Careful Next Time en 290332 telt het nieuwe album twaalf nieuwe composities waarvan er dus al vijf online zijn gezet.

In Leaving krijg je een stevige beat voor je kiezen die op een willekeurige clubavond de beentjes in beweging zou kunnen krijgen. We Will Be More Careful Next Time is rustig en qua titel overbodig, want de passie en energie op het album hoeven niet met zijden handschoentjes te worden bespeeld. 290332 is een lekker technotussenstuk van bijna een minuut. De titel is wat cryptisch en zou kunnen verwijzen naar de Tweede Paasdag in het schrikkeljaar 2032, maar dat snijdt weer geen hout. Die houden we nog tegoed denk ik.

De start van het album met Visions is alvast veelbelovend. In nog geen twee minuten weet Another Now alle befaamde metalcore-elementen die het geluid van de band kenmerken aan te bieden. De ritmesectie is retestrak en hoewel de compositie vrij kort is, zet de band een gevarieerd geluid neer. Daydreamers is daar een mooie aanvulling op. Qua zang krijg je screams, grunts, spacyzang (technoscreams) en clean vocals op je afgevuurd. Dit alles met een fiks en genadeloos drumsalvo. De enigszins verscholen breakdown maakt het dan af.

Met Doubt komt er een stuk herkenning naar voren, omdat dit als single al naar voren was geschoven. Ik merk dat met Doubt diverse hersendelen met elkaar gaan communiceren. Zowel het auditieve als het motorische gedeelte wordt actief en dat komt voornamelijk door de sterke insentiteit dat aangevuld is door een combi van heldere clean vocals in combinatie met zwaardere zangstukken. Breathe is de volgende compositie waarin je het refrein extra hard mee kan zingen. De technocore bij de start laat horen dat Another Now dé band is die het zich veroorloofd om buiten de veilige metalcorepaden te gaan. In de basis echter is het de brute metalcore die aanspreekt en door de variatie is Breathe een rollercoaster van emotie.

Met titelnummer Hex wordt alles nog een tandje bijgeze. Hex is scherp, snel en vol furie en halverwege het album ben ik al diep bevredigd door wat Another Now ditmaal heeft opgenomen. Will It Kill You? Is een typische oorwurm waarin de passie sterk en krachtig is neergezet. De breakdown is megazwaar en is voelbaar. Vanuit deze meezinger beweegt Another Now zich met Drip op een zijpad dat enigszins gekenmerkt wordt door een wat logger karakter een een hiphoptechnovibe. In het refrein zijn de clean vocals wat meer naar de achtergrond gezet, zodat de muzikale basis een extra accent krijgt. Er ligt een onderliggende kracht aan ten grondslag. Vanuit dit zijpad durft de band het aan om een licht jazzy loungestukje in te passen die een sterk contrast vormt met de ontlading die daarop volgt. De techno-elementen zijn ook in Sorry aanwezig. Sorry is een veelzijdig en energiek stuk muziek waar de clean vocals behalve helder ook een soort van aandoenlijk zijn.

Dat is niet aanwezig in Smile!, een krachtig geluid  met een crossoverkarakter waarbij ik aan een band als Clawfinger moet dinken. Stef laat zich van zijn beste kant horen en Smile! Is dan ook een compositie waar je sowieso blij van wordt. The Death Of Everything en Horizons liggen in hetzelfde straatje. Met Mirage krijg je op het album nog een moment van reflectie in een easysetting.

Another Now heeft voor in de afgelopen vijf jaar al laten horen dat zij een uitstekende metalcoreband zijn. En daarbij een band om trots op te zijn. De band heeft een eigen(zinnig) geluid dat gemakkelijk kan concurreren met internationale topacts. Ook het nieuwe album vervult alle verwachtingen. Het enorme energieke karakter in de muziek staat in een perfect evenwicht met de melodieuze stukken. Daarbij vult de zang, op alle fronten, de muziek heel goed aan. Hex is een album met internationale allure waar je mee voor de dag kunt komen.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00