Home » Any Vegetable – Veg Out!

Any Vegetable – Veg Out!

door Eric van den Bosch
105 views 2 minuten leestijd

Any Vegetable - Veg Out! coverOnlangs kwam ik een lollige site tegen van de Amerikaanse schrijver John Scalzi, waarop hij zelfbedachte bandnamen plaatst. Any Vegetable had daar best bijgekund, ware het niet dat een Nijmeegs gezelschap die naam al gekozen heeft.
Je komt op hun eigen site en elders de termen jazz en roots tegen, maar dat is dan ook wel in de pop- en rockvarianten daarvan. ‘Inspired by the great sounds of 70’s roots-rock by the likes of Little Feat and Ry Cooder as well as a little Frank Zappa-frenzy and a hint of jazz to top it all off’, zoals ze het zelf uitdrukken.
Drie ervaren krachten (uit o.a. Blowbeat) en drie jonge honden, met niet minder dan drie vocalisten onder hen, dat kan alle kanten op. Dat doet het ook. Opener “Bird In Green” doet door de pedalsteel aanvankelijk denken aan een bluesrocker van Little Feat, tot er halverwege ‘ding dong’-koortjes invallen die de boel omgooien naar een Steely Dan-achtige jazzpopsong.
En zo zijn er meer verrassingen. De cover van ABBA’s “The Name Of The Game” bijvoorbeeld. Ik ben geen ABBA-fan en ook al niet van deze track, maar wat mij betreft is de Any Vegetable-versie stukken beter. Er wordt een broeierige ballad van gemaakt, met Lizzy Ossevoort in een glansrol. Als je deze versie hoort zou je het nummer eerder aan Bonnie Raitt toeschrijven.
“The Greatest Lie Ever Told” is een prachtige countryballad met een tranentrekkende pedalsteel, “Sweet Magnolia White” is een upbeat shuffle met fraaie details, “Colors” is grotendeels een rockreggaetrack, maar bevat ook een fijne gitaarsolo. En zo huppelt Any Vegetable vrolijk door stijlen en genres.
Het zijn muzikanten met de vaardigheid om rare fratsen uit te halen die toch nog op hun pootjes terecht komen. Gelukkig gaat dat nooit ten koste van het liedje. Veg Out! is eigenwijze rockpopjazzroots om heel vrolijk van te worden.

Any Vegetable op Facebook

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00