Home » Kingfisher Sky (NL) presenteert nieuwe EP 'To Turn The Tables' op zaterdag 7 januari in Boerderij Zoetermeer

Kingfisher Sky (NL) presenteert nieuwe EP 'To Turn The Tables' op zaterdag 7 januari in Boerderij Zoetermeer

door Maurice van der Zalm
118 views 2 minuten leestijd

Om zijn tienjarige jubileum te vieren presenteert de Nederlandse symfonische prog rockband Kingfisher Sky aanstaande zaterdagavond 7 januari zijn nieuwe EP ‘To Turn The Tables’ in Cultuurpodium Boerderij Zoetermeer. Tijdens deze ‘10 Year Special Anniversary Show’ wordt de EP (releasedatum: 27 januari) voor het eerst live gespeeld met een aantal bijzondere gastmuzikanten en is de (fysieke) EP die avond ook alvast exclusief te koop voor bezoekers van het concert. Scarlet Stories (NL) verzorgt het voorprogramma.
‘To Turn the Tables’ bestaat uit één nummer van tien minuten. Alles wat Kingfisher Sky kenmerkt en juist zo bijzonder maakt is verpakt in dit muzikale epische avontuur. De EP is gemixt door de gevierde producer-muzikant Joost van den Broek en heeft als speciale gasten Kristoffer Gildenlow (o.a. Pain Of Salvation) op fretloze bas en violist Ludo de Goeje.
Kingfisher Sky 2007-2017
De zeskoppige  band debuteerde in 2007 met het overweldigende album ‘Hallway Of Dreams’ en bracht daarna ‘Skin Of The Earth’ (2010) en ‘Arms Of Morpheus’ (2014) uit -het meest veelzijdige album tot nu toe waarop invloeden uit de pop- en wereldmuziek (Ierse folk en Oosterse invloeden) worden vermengd met klassiek en progressieve rock.
Vijf jaar eerder, in 2002, verliet drummer en mede-oprichter Ivar de Graaf Within Temptation op het moment dat deze gothic metalband aan de vooravond van een grote internationale doorbraak stond. “De afgelopen vijftien jaar zijn voorbij gevlogen”, blikt de sympathieke percussionist terug. “Kingfisher Sky heeft sindsdien drie albums uitgebracht en binnenkort volgt dus de nieuwe EP. We zijn wat dat betreft wellicht niet de meest productieve band van Nederland. Dat komt omdat we de tijd nemen om nummers te schrijven waar we zelf ook écht enthousiast over zijn.”
Zangeres Judith Rijnveld (die samen met haar man Ivar de band in 2007 oprichtte) beaamt dat: “We houden van veel soorten muziek en dat heeft hoorbaar zijn weerslag op de sound van Kingfisher Sky: rock, metal, symfo, prog, folk, pop en klassiek. Concreet kun je daarbij denken aan bijvoorbeeld
Heart, Clannad, Tori Amos, Kate Bush, Peter Gabriel, Mike Oldfield en Pink Floyd aan de ene kant – en progrock zoals Porcupine Tree aan de andere kant.”
Kingfisher Sky is:
Judith Rijnveld: Vocals
Erik van Ittersum: Keys
Ivar de Graaf: Drums
Edo van der Kolk: Guitar
Maaike Peterse: Cello
Nick Verschoor: Bass Guitar

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00