Home » Arbeid Adelt! – Het Heelal Is Hier

Arbeid Adelt! – Het Heelal Is Hier

door Filip van der Linden
475 views 2 minuten leestijd

Arbeid Adelt! viert dit en volgend jaar de 40ste verjaardag van hun debuutalbums Jonge Helden en Le Chagrin en Quatre-Vingts (met hun hit Lekker Westers). Dat doen ze door volgend jaar een nieuw album uit te brengen. En daar hoort een voorafgaande cassette-single bij, of noem het een EP, met 5 tracks kan dat. Het Heelal Is Hier is het eerste nieuwe werk sinds het album Slik dat uitgebracht werd naar aanleiding van een reünietournee, door het Nederlandse label Excelsior Recordings in 2015.

Deze legendarische synthwaveband (zijn er andere in België?) bestaat na 40 jaar blijkbaar nog steeds uit Jan Vanroelen en Marcel Vanthilt en het lijkt erop dat ook Luc Van Acker (Ministry, Schriekback, Revolting Cocks, …) opnieuw van de partij was. We krijgen al 2 nieuwe tracks op deze EP: Fris! Fris! Het Heelal Is Hier en Pelikaan. Stel u bij de titels en ook bij de lyrics niet te veel voor. Die bizarre, maar leuke nonsens komt zoals wel vaker bij Arbeid Adelt! gewoon uit het brein van Vanthilt. En dan komen de noisy gitaarpartijen los uit de pols van Van Acker. Het ene houdt het andere mooi in evenwicht. Voor wie minder nonsens en meer gitaar- en synthnoise verkiest, staan er van elk van die 2 tracks nog remixen op deze cassette, als Frismix en Pelmix. Persoonlijk vind ik die net iets interessanter.

Als extraatje is er een remix van de cover die Arbeid Adelt! maakte van Death Disco van PIL. Arbeid Adelt maakte een eerste cover-versie op hun EP Disco Death in 1987 en later kwamen daar al eens remixen van uit. In deze nieuwe 22.22-remix is het origineel nog nauwelijks te herkennen, maar het is wel een leuke track.

 

Met een gelimiteerde oplage op cassette is deze EP misschien eerder een verzamelobject. Maar met zo’n leuke tracks, wordt verzamelen dan weer wel een stukje plezanter.

 

https://www.cluster-park.com/shop/arbeid-adelt-het-heelal-is-hier-k7/

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00