Home » Speedmobile – Supersonic Beat Commando

Speedmobile – Supersonic Beat Commando

door Filip van der Linden
662 views 1 minuten leestijd

Speedmobile ontstond op een tribute-avond aan Lemmy van Motörhead, maar omdat dat zo’n leuke avond was, maakten ze er maar meteen een band van, met leden psychobillyband Batmobile en garagerockers Peter Pan Speedrock. In 2020 was er al de EP Speedmobile op vinyl en een album werd toen reeds aangekondigd, tot corona ook voor Speedmobile op de grote pauzeknop drukte. Daarom volgde er eerst nog de digitale EP Straight Off The Farm. En nu is er het eerste full album Supersonic Beat Commando.

Op dat full album worden een paar songs hernomen van de eerdere EP’s (Fun Control, Iron Ride en Drink, Fight, Fuck All Night) aangevuld met een tiental nieuwe eigen composities en een cover van The Train Kept A Rollin. Die song ken je misschien in de versies van the Yarbirds, Led Zeppelin of Aerosmith. De versie van Speedmobile klinkt vet, maar zal misschien niet zo lang in ons geheugen blijven hangen als die van Aerosmith.

De eigen composities zijn exact wat je kan verwachten als je psychobilly en garage combineert: uptempo rock, smerig, hitsig en catchy. De lyrics hebben niet heel veel diepgang, maar daar ligt in deze genres nu eens echt niemand wakker van. De riffs vliegen je om de oren en de vunzige rock ’n roll viert hoogtij.

Dit album is een feestje van begin tot eind.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00