Home » Jodie Faster – 16 Years

Jodie Faster – 16 Years

door Filip van der Linden
226 views 1 minuten leestijd

Jodie Faster is een hardcoreband uit de Franse stad Lille (BrookLille noemen ze het zelf). De band bestaat sinds 2016 en als Noord-Franse band hebben ze logischerwijze vrienden in Vlaanderen: ze stonden onlangs met Freddie & The Vangrails in Ieper en ze nodigden Röt Stewart uit naar hun hometown. Zonet zijn ze vertrokken voor hun eerste Amerikaanse tournee, met o.m. Corrupt Vision. 

16 Years is een heel korte EP of een soort dubbele single die perfect het motto van deze Franse band weergeeft: playing short songs fast. In minder dan 2 minuten komen evenveel songs langs: Ten Years That Were Seven en 6 Years Old Conservatives. Die jaren moet je optellen om aan de EP-titel te komen.. De eerste is de beste en gaat nog ongeveer ergens over, de tweede is een ongenuanceerd politiek pamflet tegen alles wat niet links is. Zuiver muzikaal stelt het allemaal niet zo veel voor, maar het is wel über-catchy. Wie hierop niet loos gaat in de pit, staat op het verkeerde optreden.

Het is – zelfs voor de band zelf – niet helemaal duidelijk of deze twee tracks nu een losstaande release zijn dan wel de aanloop naar een nieuw album. Maar dit is een band die we in de gaten willen houden, zelfs al komen ze dan uit Noord-Frankrijk.

https://jodiefaster.bandcamp.com/album/16-years-single

 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00