Home » Arcade Fire naar Ahoy

Arcade Fire naar Ahoy

door Marc Koetse
97 views 1 minuten leestijd

De Canadese indierockband Arcade Fire kondigde eerder dit jaar al data aan van hun Europese tour. Zojuist is bekend geworden dat ze met hun Infinite Content Tour ook naar Nederland komen. Op maandag 11 juni geven ze een concert in Rotterdam Ahoy. De kaartverkoop hiervoor start aanstaande vrijdag om 10.00 uur via Ticketmaster.
De aankondiging van de tour volgt op de release van hun vijfde album Everything Now dat afgelopen zomer werd uitgebracht. De gelijknamige single werd direct 3FM megahit, als Top Song bestempeld op NPO radio 2 en is afgelopen vrijdag door 3voor12 verkozen tot de Song van het Jaar 2017. Arcade Fire was het afgelopen jaar al te zien op verschillende festivals en met de Infinite Content Tour doen ze sinds lange tijd weer verschillende Europese concertzalen aan.
Het begin van Arcade Fire ontstaat in 2002 in Montreal in Canada toen frontman Win Butler en zangeres Régine Chassagne samen nummers beginnen te schrijven. In 2003 volgt hun eerste EP Arcade Fire. De band bestaat dan, na verschillende samenstellingen, uit zangeres Régine Chassagne, frontman Win Butler, zijn broer William Butler en de gitaristen Richard Reed Parry en Tim Kingsbury. Later sluiten drummer Jeremy Gara en violiste Sarah Neufeld nog aan.
Hun eerste echte debuutalbum met de titel Funeral verschijnt in 2005 in Europa. Het album wordt een groot succes en de successen blijven elkaar opvolgen met de albums Neon Bible in 2007,  The Suburb in 2010 en Reflektor in 2013. De afgelopen 15 jaar heeft Arcade Fire tientallen gouden en platina onderscheidingen voor hun muziek ontvangen en met hun spectaculaire shows behoren ze al jaren tot de absolute publieksfavorieten.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00