Home » Mothers Finest gitarist John Hayes sluit aan bij Nederlandse topgitaristen op gezamenlijke tour

Mothers Finest gitarist John Hayes sluit aan bij Nederlandse topgitaristen op gezamenlijke tour

door Marc Koetse
428 views 1 minuten leestijd

Een aantal weken geleden kondigden Jan Akkerman c.s. het al aan: een tour in december met maar liefst 5 NL topgitaristen op de planken. Naast Ruben Hoeke, Leendert Haaksma, Leif de Leeuw, Anton Goudsmit en Akkerman, is bevestigd dat de Amerikaanse John Hayes ook een stevig deuntje komt meespelen. De 6 heren gaan de komende weken onder de naam ‘Knight Of The Guitar’ acht shows doen door geheel Nederland, daarbij ondersteund door de vaste band van Jan Akkerman.
Gitarist John Hayes is vanaf 1990 betrokken bij Mother’s Finest. Mothers Finest scoorde een aantal wereldhits, waaronder ‘Baby Love’. Als lid van Mother’s Finest heeft John Hayes nieuwe alternatieve wegen bewandeld om de funk toegankelijker en vooral vetter te maken. Altijd proberend om een combinatie te vinden van een vette rockgitaar met dansbare ritmes en stevige drumpartijen. Naast Mothers Finest heeft Hayes ook met Sting, Vinx, Sheryl Crow, Jackyl, The Beastie Boys en Herman Brood And His Wild Romance opgetreden.
Bedenker van ‘Knights of the Guitar’ Jan Akkerman wil er graag een traditie van gaan maken om op en rond zijn verjaardag ( 24 december) een muzikaal event te organiseren. Deze editie met een aantal gitaarcollega’s. Verwacht gearriveerde grootheden naast aanstormende talent, bluesgiganten naast subtiele fingerpickers, soul- en jazzfreaks tegenover rockbeulen: alles wat er mogelijkerwijs uit een gitaar gehaald kan worden, zal te horen zijn. Op 20 december trappen de gitaristen af in Austerlitz. Hun korte maar intensieve tour beëindigen ze op 30 december in de Oosterpoort.
 
Tour
20/12  Austerlitz / Beauforthuis
21/12  Utrecht / Tivoli Vredenburg
22/12  Purmerend / P3
23/12  Zoetermeer / De Boerderij
24/12  Drachten / Iduna
28/12  Nijmegen / Doornroosje
29/12  Amsterdam / Melkweg
30/12  Groningen / Oosterpoort

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00