Home » Arrested Development naar Effenaar Eindhoven

Arrested Development naar Effenaar Eindhoven

door Patrick Spruytenburg
92 views 1 minuten leestijd

Arrested Development viert de 25ste verjaardag van hun debuut met de grote hits ‘Tennessee’, ‘Mr. Wendal’ en ‘People Everyday’.
Begin jaren negentig was er opeens een hiphop groep die positiviteit hoog in het vaandel had. Arrested Development bood een alternatief voor de opkomende gangsterrap en was daar zeer succesvol in. Hun singles ‘Tennessee’, ‘Mr. Wendal’ en ‘People Everyday’ werden grote hits, het album ‘3 Years, 5 Months and 2 Days in the Life Of…’ werd vier keer platina en de band won twee Grammy’s voor Beste Nieuwkomer en Beste Rap Album.
De muziek van de groep deed veel denken aan de Native Tongues beweging van De La Soul en A Tribe Called Quest maar zette vooral het zuiden van Amerika op de hiphop-kaart. Ze maakten de weg vrij voor alternatieve hiphopacts als Outkast en The Pharcyde. Sinds 2000 is de groep weer bij elkaar en brengt het regelmatig nieuwe albums uit, die weer bol staan van diezelfde positiviteit. En die positiviteit brengen ze nu dus naar de grote zaal!
Rawberry begon op haar zestiende met rappen, bracht al twee EP’s uit en binnenkort komt haar eerste full-length album uit. Met haar rauwe 90’s style gonst haar naam steeds luider in de underground hiphop scene.
Wanneer: dinsdag 7 november
19:30 uur: deuren open
20:15 uur: aanvang
Rockportaal.nl is aanwezig voor een live review.
bron: website effenaar

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00