Home » Asermoietuitkomt krijgt hulp van Fleddy

Asermoietuitkomt krijgt hulp van Fleddy

door Filip van der Linden
738 views 2 minuten leestijd

Sinds hun reünie is de productie van Asermoietuitkomt hoger dan die vroeger ooit geweest is, met bijna één album per jaar.

Asermoietuitkomt dat is Belgisch dialect voor Als Er Maar Iets Uit Komt. Het is de bandnaam van een herrezen Nederlandstalige punk/hardcoreband. De band ontstond in 1987 en speelde tot 1989 in elke club en café waar ze konden. Het zijn genre- en generatiegenoten van het bekendere Belgian Asociality.

Eind 2020 werd Asermoietuitkomt heropgericht met nog twee van de vier originele leden en daar hoorde meteen een album bij: Welle Zen Terug. In 2022 volgde al het album Onkruid Vergaat Niet.

Op het derde album, Miauw, is het nog wachten tot 2024. Als aperitief is er nu al de single en video van Mijn Zin. Daar wist de band een leuke gastrol voor te strikken: Jeroen Camerlynck van Fleddy Melculy. Die doet mee in het refrein en in de video.

De samenwerking stond in de sterren geschreven. Camerlynck kent zijn lokale en minder lokale helden (zie wat hij deed met Angel Crew) en er zijn tal van overeenkomsten, in de muziek, in het gebruik van het Nederlands en in het mengen van maatschappijkritiek, humor en sarcasme.

Mijn Zin is een leuke single. Heel rechttoe-rechtaan en het hele verhaal duurt niet langer dan twee minuten. Hetzelfde geldt voor de leuke DIY-video die erbij hoort.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00