Home » Asgrauw – Krater

Asgrauw – Krater

door erik@rockportaal.nl
183 views 2 minuten leestijd

Dat er ongelooflijk veel talent en kwaliteit in de Lage Landen op muziekgebied aanwezig is moet iedereen inmiddels wel bekend zijn. Het Gelderse Asgrauw is hier een goed voorbeeld van. Met het in eigen beheer uitgebrachte Schijngestalten (2014) wist deze drie koppige Black Metal act al te imponeren. Over enkele weken komt de nieuwste telg Krater uit. En wederom bewijzen de mannen dat ze een prima pot metal kunnen maken.
askr
Geïnspireerd door Noorse Black Metal uit de jaren negentig zoals Emperor en Darkthrone wordt er met Krater vakkundig uitgewerkte nummers met een rauwe sound gebracht. Overigens door de heren zelf geproduceerd. Sterk gitaar- en strak drumwerk worden samen met krachtige Nederlandstalige vocalen en een dunne laag keyboard in een uiterst genietbaar en grimmig werkstuk gegoten. De scream van gitarist Vaal is erg sterk terwijl Kaos een krachtige agressieve punk-achtige schreeuw heeft. Dit contrast werkt erg goed op dit album.
Het eerst nummer Krater begint met lekker slepende gitaar en gesproken tekst. Dit om vervolgens met een goed gedoseerde hoeveelheid agressie momentum op te bouwen. Sluimerende Dood, Branie maar vooral Natuurgeweld en Deken Des Doods zijn heerlijk agressieve maar erg sfeervolle nummers geworden. Het wat tragere Verdoemenis weet me kippenvel te bezorgen met de lekkere trage gitaarpartijen en korte, krachtige agressie uitbarstingen. Dit om vervolgens uit te monden met een sample van een luchtalarm. Kunstig gedaan heren!
Enige opmerkingen welke ik kan maken over dit album is dat de, niet frequent aanwezige, gesproken vocalen wat sterker in de mix mogen zitten (al vermoed ik dat dit precies de bedoeling is). Ook herken ik, het overigens zeer sterke, Ondergang van het vorige album en had ik daar liever een nieuw nummer voor terug gezien.
Kniesoor welke op deze opmerkingen let want verder kan ik de conclusie trekken dat er met Krater een klasse album is afgeleverd waar Asgrauw trots op mag zijn. Kortom: Black Metal minnende mensen kunnen deze plaat blind aanschaffen. En ga deze band verdomme ook live zien als je de kans krijgt!
Tracklist:

  1.  Krater
  2.  Sluimerende Dood
  3.  Branie
  4.  Natuurgeweld
  5.  Verdoemenis
  6.  Littekens Der Verwoesting
  7.  Deken Des Doods
  8.  Achterland
  9.  Tot Stof Vergaan
  10.  Ondergang

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00