Ashes Of Perising – FRVR/CRSD

Aan het eind van de vorige maand bracht de Finse metalcoreband Ashes Of Perishing hun debuut-EP uit met daarop vier composities. Vier composities waarin het vijftal je een hart onder de riem wil steken in tijden dat het allemaal niet zo lekker loopt. De wereld is zeker geen perfecte plaats om te leven, maar we zullen altijd overwinnen, zeggen deze Finnen.

Om deze positieve boodschap kracht bij te zetten heet de eerste single en de opener van de EP Waste Of Life. Dat doen ze muzikaal wel lekker. De groove is goed en in een krachtige metalcorevibe nemen ze je mee op hun muzikale zoektocht naar positieve aspecten in het leven.

De middelste twee composities kunnen samen als één single gezien en beluisterd worden. Het eerste deel heet Forever……. Dat start rustig met piano en enige klassieke ondersteuning. De band neemt daarna ruim de tijd (muzikaal) om de composities netjes op te bouwen waarin het subtiel geweven gitaarspel als rode gesponnen draad het geheel bij elkaar houdt. Het karakter is lekker zwaar, hoewel er op een gegeven moment het accent meer komt te liggen op de melodie. Ten aanzien van de zang blijft het zwaar en korrelig. Ik kan wel concluderen dat de ritmesectie  met bassist Philipp Kashin en drummer Olli Laine ervoor zorgt dat de vaart er stevig in blijft. Dat houden ze zeker vast in deel twee …Cursed. Hier wordt er een voorzichtige aanzet gedaan naar meer clean vocals door zanger Petteri Ylitalo en de gitaristen Valtteri Limnell en Joonas Makkonen in de achtergrondzang. Bij … Cursed gaat de band snel en uptempo uit de startblokken.

In de afsluiter Burdens zijn er weinig verrassingen te horen. AOP maakt eigenlijk gebruik van eenzelfde recept waarbij gezegd moet worden dat de zang van Petteri wat veelzijdiger is ingezet en de breakdown mooi wordt ingeleid en een stevig en groovy geluid laat horen.

FRVR / CRSD is een leuke EP binnen het metalcoregenre. Het straalt kracht uit en doet wel iets me je. Ik moet alleen concluderen dat het geluid van Ashes Of Perishing over de hele linie niet heel erg afwijkt van andere metalcorebands en zich onderscheid in hun geluid. Dat is helemaal niet erg, want deze EP is zeker de moeite van het luisteren waard en in het bijzonder de single Waste Of Life.

Related posts

Crypt Sermon – The Stygian Rose

Orpheus Omega – Emberglow

Sietse de Krieger – Zenith