Ashrain – Requiem Reloaded

Het debuutalbum van deze pas gevormde power metal band klinkt veelbelovend.

Ashrain is opgericht door producer/gitarist Nozomu Wakai (Destinia, Shortino, Sigh). In 2018 bracht hij een album uit met medewerking van Tommy Aldridge, Marco Mendoza en Ronnie Romero. Ook was hij gitarist van de Japanse black metal band Sigh.

Geen groentje in deze wereld dus. Wakai begint in 2020 samen met zijn goede vriend en bassist Peter Baltes (ex-Accept) nieuw materiaal op te nemen. Het tweetal weet zanger Iuri Sanson (ex-Hibria) en drummer Andy C (ex-Lords Of Black) in de band te halen en Ashrain was compleet. Toetsenist Elyes Bouchoucha (Myrath) speelt mee als gastmuzikant.

Het album bevat tien sterke en melodieuze tracks. Are You Ready For Rock? is de album opener, en het is de eerste zin die door de speakers dendert. Het wordt gevolgd door Requiem For Screamer, een stevig nummer dat door stuwend drumwerk voortgeduwd wordt.

Put On The Trigger biedt plaats aan fijne ronkende baslijnen en korte, vuige gitaarriffs. Zanger Sanson heeft een krachtige stem waarmee hij moeiteloos boven het muzikale geweld uit komt. Voor de intro van Symphony Of Despair wordt het geluid van een kerkorgel gebruikt, dat al snel overspoeld wordt door de gitaarpartij. Het is een nummer in een hoger tempo dat aan het eind weer afzwakt waarna het zelfde orgel het nummer afsluit.

De tien nummers duren bij elkaar net geen vijftig minuten maar geven een beeld van een goed functionerende band. Het is een veelbelovende kennismaking die hopelijk langer dan één album gaat duren. Voor liefhebbers van stevige rock en power metal is dit een aanrader.

Related posts

Orange Goblin – Science, Not Fiction

HellForged – Dehumanised

The Color Of Rain/Meslamtaea – Nihil Vincit Omnia