Home » Asylum Pyre – Spirited Away

Asylum Pyre – Spirited Away

door Edwin Knip
123 views 2 minuten leestijd

asylumpyre_spiritedaway_coverProgressieve power metal uit Frankrijk.
De band Asylum Pyre bestaat uit zangeres Chaos Heidi (echte naam Adeline), gitarist/zanger Johann Cadot, drummer Vince Kreyder en toetsenist Armendar (echte naam Arnaud Lavaina). Invloeden komen van Iron Maiden en Within TemptationSpirited Away is het derde album van de band, die op dit album ondersteund wordt door bassist Christiophe Babin (Headline) en gitarist Didier Chesneau (Headline). Daarnaast zijn er nog gastzangers te horen, zoals Justine Andru Dutailly op het openingsnummer Second Shadow en zangeres Sylvie Grare, ook van Headline, op de nummers Unplug My Brain en Soulburst. De nummers variëren van rustige ballads tot stevige rockers. The White Room is één van de rustpuntjes op het album, met een lekkere gitaarsolo in het nummer.
Met The Silence Of Dreams wordt de luisteraar vanaf het begint overrompeld door een flinke dosis energie en geweld. De gitaarpartijen ronken overweldigend en zorgen voor een wat donkere lading. De zang van Chaos Heidi wordt onderbroken door de onderaardse kreten van Cadot, wat het nummer een extra lading geeft. In de instrumentale stukken is er afwisselend aandacht voor een gierende gitaarsolo, gevolgd door een melodische baslijn.  At My Door is een redelijk vergelijkbaar nummer, stuwende gitaren en krachtige zangpartijen maken dit een lekker rocknummer.
Tussen de elf nummers staan twee instrumentale nummers, In Hayao’s Arms, een rustig intermezzo op de toetsen waarna het overgaat in het titelnummer van het album. Het andere instrumentale nummer is Remembering, een 22 seconden durende stilte waarna het slotnummer Fly begint. Het merendeel wordt gezongen door Chaos Heidi, maar juist de toevoeging hier en daar van de vocalen van Cadot, zorgt voor een beetje extra. Cadot zingt ook het slotnummer, een mooie ballad waarmee dit prachtige album in stijl wordt afgesloten.
In ruim vijftig minuten tijd maakt Asylum Pyre de verwachtingen waar. Instrumentaal is dit een erg sterk album. Of er live data in Nederland aan zitten te komen, is helaas nog niet bekend. Want dit is zeker een band die een concert bezoek waard is.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00