Home » At First – Deadline

At First – Deadline

door Edwin Knip
194 views 2 minuten leestijd

De eerste kennismaking met At First is een overrompelende sensatie van schijnbaar ongestructureerd geweld.
Wat een verademing is het debuutalbum van de Nederlandse formatie At First. Beïnvloedt door bands als Hailstorm. Alter Bridge en Rage Against The Machine brengt de band onder aanvoering van zangeres Jamie Jochems een stortvloed van stevige rock voort. De band zoekt grenzen op, maar durft deze ook te overschrijden. De nummers zijn complex en soms onnavolgbaar. Rauwe vocalen worden vermengd met scheurende gitaren en beukende drums.
De band bestaat naast Jochems uit de gitaristen Youri Valentijn en Kevin Sneijers, bassist Barry Bressers en drummer Ramses van Rijsewijk. De band heeft al behoorlijk wat krediet opgebouwd door het spelen op onder andere Female Metal Event, FemME en Popelucht. Daarnaast heeft de band het podium gedeeld met diverse bands en lovende kritieken ontvangen van Aardschok en Never Mind The Hype.
Het album opent met Come Get Your Entertainment, een nummer dat zich langzaam laat opbouwen. Als het nummer op sterkte is aangekomen horen we degelijk, robuust gitaarwerk waar Jochems zich zonder moeite overheen schreeuwt. Ze heeft een stevige strot met rauwe randjes, een stem die perfect bij de muziek past. For What’s It’s Worth laat Jochems horen met vocalen in de navolging van Rage Against The Machine.
Infinity is een wat minder intens nummer terwijl een nummer als Turbulence op het eerste gehoor ongestructureerde chaos lijkt voort te brengen. Maar aandachtiger luisteren laat toch een gedegen en sterk gecomponeerd nummer horen. Muzikaal heeft de band alle nummers samen gecomponeerd, de teksten zijn van Jochems. Met dit geweldige album laat At First weten dat hier een band aanwezig is waar rekening mee gehouden moet worden.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00