Home » Ron Coolen brengt debuutalbum Rise uit

Ron Coolen brengt debuutalbum Rise uit

door hansravensbergen@rockportaal.nl
253 views 2 minuten leestijd

Op 1 maart 2020 zal de Nederlandse gitarist Ron Coolen zijn debuut album Rise uitbrengen. Op het album spelen maar liefst 12 gastmuzikanten van internationaal topniveau: George Lynch, Keith St. John, Christopher Amott, Göran Edman, Stéphan Forté, Joey Concepcion, Thorsten Koehne, Chris Clancy, Johannes Persson, Daniël Verberk, Steve Lamb en Sam Walters.
Ron Coolen is geïnspireerd door groepen als AC/DC, Van Halen,Lamb Of God en Arch Enemy. Zijn favoriete gitaristen zijn onder meer Eddie van Halen, Jason Becker, Vinnie Moore, Yngwie Malmsteen en Steve Lukather.
Voor ieder album dat wordt verkocht, doneert Ron Coolen 1 dollar aan Jason Becker, die lijdt aan de slopende ziekte ALS. Jason heeft iedere vorm van financiële ondersteuning nodig om zijn medische kosten te kunnen betalen. Jason Becker is sinds 1991 een enorme inspirator voor Ron geweest, en hij heeft ook eerder acties voor Jason opgezet.
“Jason Becker is de grootste inspirator aller tijden. Zijn muzikaliteit en potentieel was fenomenaal tot het allemaal eindigde toen hij in 1991 de diagnose ALS kreeg. Ondanks dit vreselijke lot, bleef Jason ongelooflijk positief en inspireerde honderdduizenden muzikanten om het onmogelijke te doen”.
Ter ondersteuning van de release van Rise, is de single Big Devil Data uitgebracht en hierop hoor je zanger Keith St. John (Burning Rain, Lynch Mob, Kingdom Come, Montrose) en een vlijmscherpe gitaarsolo van Thorsten Koehne (Eden’s Curse).  Big Devil Data is verkrijgbaar als download op de webshop, en te beluisteren op alle bekende streaming platforms.
Uiteraard kan je een review van Rise op deze website tegemoet zien.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00