Home » Audrey Horne – Pure heavy

Audrey Horne – Pure heavy

door Arjen de Graaf
118 views 1 minuten leestijd

audreyMet Youngblood leverde het Noorse Audrey Horne een van de beste albums van 2013 af. Gelukkig gaat de band op Pure heavy min of meer op dezelfde voet verder. Hou je van ouderwetse hardrock, dan zit je met deze nieuwe plaat wel goed. Heerlijke gitaarriffs, puike solo’s en nummers met een hoog meezinggehalte maken van Pure heavy een waar feestje.
Misschien zijn niet alle songs direct even raak als op Youngblood maar na diverse luistersessies wordt het album steeds beter. Het enige waar het een beetje aan ontbreekt is afwisseling. Alle nummers zijn redelijk uptempo waardoor het geheel nogal op elkaar lijkt maar dat neemt niet weg dat het genieten is van al het moois dat Audrey Horne te bieden heeft. Vooral het gitaarwerk is een genot om naar te luisteren en doet je direct terugdenken aan de hardrockende jaren 80. Zeer smaakvol gespeeld met een onweerstaanbare charme.
Dat is tevens het leuke aan Audrey Horne. De trend tegenwoordig is namelijk dat veel bands hun best lijken te doen om maar zoveel mogelijk als een jaren 70 band te klinken waardoor het allemaal zo’n eenheidsworst begint te worden. Pure heavy is echter voornamelijk gebaseerd op de klassieke hardrocksound uit de jaren 80. Luister bijvoorbeeld maar eens naar het geweldige Into the wild of het heerlijke High and dry en je begrijpt wat ik bedoel. Eigenlijk niks nieuws dus. Maar dat is in het geval van Audrey Horne wel zo lekker!

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00