Home » Jaded Heart – Fight The System

Jaded Heart – Fight The System

door Maurice van der Zalm
98 views 2 minuten leestijd

cover jaded heart fight the system
Dat veranderingen in een line-up een positieve invloed kunnen hebben op de muziek bewijst Jaded Heart op hun twaalfde cd Fight The System. Axel Kruse, drummer en mede-oprichter van de band verliet de band eerder dit jaar, maar met Bodo Stricker achter de drumkit gaat de trein wederom in een gestaag tempo verder. En dat al ruim twee decennia.
De elf nummers op de cd geven een fraai overzicht van (hard)rock in het algemeen. Aan de ene kant maakt de band een uitstapje naar de progressieve rock van Queensrÿche in het lekkere nummer Schizophrenic en aan de andere kant gaan ze bijvoorbeeld in het nummer Haunted richting the sleaze-rockkant. De rest laveert daar zo’n beetje tussendoor. Kenmerkend voor alle composities is dat ze allemaal lekker klinken, een aanstekelijk ritme en melodie hebben en mij het gevoel geven dat ik de cd al enkele Jaren ken. Zo zing je Nightmare’s Over, maar ook slotnummer In The Shadows meteen mee. Peter Oestros en Masa Eto geven het geheel daarbij een flinke body door goede riffs en fraaie gitaarsolo’s. In het uptempo liefdesliedje Not In A Million Years sluit de solo naadloos aan op de structuur van couplet-refrein-coupletstructuur. Op het gebied van de zang laat Johan Fahlberg horen dat hij een aardige strot heeft. De samenzang in Never Free en Haunted zorgt daarbij voor een flink volume en diepte in de nummers. Een bijzondere bijdrage levert zanger Rick Altzi (onder andere Masterplan) die in Control met zijn zangkwaliteiten een positieve bijdrage levert aan de cd.
Fight The System is een cd geworden die je meteen grijpt. Zonder poespas wordt hier gewoon goede hardrock gespeeld in fraai opgebouwde en gestructureerde nummers. Hoewel alle composities vrij eenvoudig zijn opgezet, zorgt een verschil in onder meer tempo ervoor dat de cd tot en met het slotnummer lekker in het gehoor ligt, terwijl je onbewust de eerste teksten al lekker meeneuriet. Duitse kwaliteit met een uitstekend gevoel voor goede rock.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00