Home » Autumn – The Fall

Autumn – The Fall

door Filip van der Linden
128 views 1 minuten leestijd

Deze Autumn is een Amerikaans trio (niet te verwarren dus met de Nederlandse metalband) dat in 1994 opgericht werd en die het na een split rond de eeuwwisseling opnieuw probeert. Ze brengen een single/EP uit op het jonge Sett Records met twee nummers en nog een remix. Deze tracks zijn de voorbode van het album Chandelier.
 
The Fall is helemaal schatplichtig aan de newwave en gothic van de jaren ’80. Denk aan Siouxie, the Cure, Yazoo, Sisters of Mercy, maar ook aan het recentere Florence And The Machine.
 
Ook Before And After staat met twee voeten in de jaren ’80 met o.m. de typische gitaarsound van toen. Ook de bijna eindloos aanslepende outro is een gegeven dat je eerder in die tijd zag dan vandaag. Als Autumn een heel album kan vullen met boeiende tracks als deze twee, hebben ze goud in de handen.
 
De remix van The Fall door William Faith (Faith And The Muse) is dan weer zo hedendaags als ongeveer mogelijk, met een leuk dance-ritme. Goed dat ze de vinger aan de pols houden, maar ook zonder remix zullen er genoeg fans te vinden zijn voor dit materiaal.
 
https://autumn-us.bandcamp.com/album/the-fall-single
 
 
 
 

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00