Home » Lifetight – Self-Tightled (EP)

Lifetight – Self-Tightled (EP)

door Maurice van der Zalm
134 views 2 minuten leestijd

Geboren uit de as van Lock & Key is Lifetight opgestaan en leveren met Self-Tightled hun debuut-EP af.
In vier composities maken we kennis met deze ‘jonge’ metalcoreband die de opener van de EP, Energy, reeds naar voren hebben geschoven als single. Een lekkere binnenkomer met strakke ritmes en een vol geluid. Ten aanzien van de zang/het tekstuele gedeelte heb ik steeds het idee dat er teveel herhaling in zit en daarmee is Energy voor mij niet overtuigend kenmerkend voor het geluid van de band.
Zelf ben ik meer gecharmeerd van het geluid in Misguided en Big Boy House. Ook hier een duidelijke metalcoregroove. Tekstueel en muzikaal zit er echter meer variatie in en wordt er dankbaar gebruik gemaakt van lekkere breakdowns. Wat dat betreft is de compositie Dreams aan het eind van het album dan een mooie kruisbestuiving. Alle voorgaande omschrijvingen zijn van toepassing op deze afsluiter. Het tempo ligt wat hoger en tekstueel ook hier een duidelijke herhaling, maar in dit geval niet een herhaling die storend aanwezig is. Het zorgt er meer voor dat het refrein centraler in de compositie komt te staan. De ritmesectie is duidelijk strak aanwezig en de gitaarmelodie bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer. Soms schijnbaar onverschillig in de coupletten om zichzelf daarna prominenter naar voren te schuiven in de refreinen. Het zorgt ook voor mooie tussenstukken en de breakdown klinkt krachtig aan het einde.
Self Tightled is een leuke EP van een metalcoreband die goed van zich laat horen. Het enige nadeel op de EP is dat ik een beetje vuurwerk mis. Het algemene geluid neigt een beetje naar gezapigheid doordat het wel aardig op elkaar lijkt. Er is variatie en de composities zijn niet slecht, maar ik mis nog net dat beetje extra.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00