Home » Avenged Sevenfold naar Strijp-S Eindhoven

Avenged Sevenfold naar Strijp-S Eindhoven

door Marc Koetse
94 views 2 minuten leestijd

Na een tour als support voor Metallica door de Verengde Staten in 2017 komt Avenged Sevenfold deze zomer terug naar Europa voor een tour langs de grote festivals. Tijdens deze festivaltour speelt de Amerikaanse metalband op dinsdag 12 juni een concert in de open lucht op Strijp-S in Eindhoven. De show is onderdeel van The Stage World Tour. De kaartverkoop voor het concert op Strijp-S start aanstaande vrijdag 9 februari om 12.00 uur via Ticketmaster.
Met hun ruwe mix van metal, hardrock en punk-pop is Avenged Sevenfold uitgegroeid tot één van de meest succesvolle Amerikaanse metalbands van dit moment. De band staat bekend om hun spectaculaire vurige liveshows, met uitverkochte arena’s en headlineshows op festivals over de hele wereld als gevolg. De laatste show van Avenged Sevenfold in Nederland was in februari 2017 in de Ziggo Dome met vele lovende recensies als gevolg:
“We moeten blijven opletten. Er gebeurt de laatste jaren zoveel langs de randen van de hippe heavy muziek, van doom- tot sludge- en ‘postblackmetal’, dat je bijna zou vergeten dat ook de middenberm in volle bloei staat. Goed dus om je weer eens in de Ziggo Dome te melden voor een avondje mainstream-metal.” – Volkskrant
“Een paar jaar geleden zag ik de Amerikaanse metalband tenslotte nog ‘slechts’ in de Melkweg, waar het publiek bestond uit een stel emo’s dat de puberjaren maar niet achter zich wilde laten. Inmiddels zijn niet alleen de fans opgegroeid: in een goedgevulde Ziggo Dome bewijst Avenged Sevenfold vanavond een meer volwassen sound te hebben ontwikkeld door de jaren heen (hoewel de oude hits het nog steeds prima doen) en daarnaast een schitterende show te kunnen neerzetten die de zintuigen op allerlei manieren prikkelt” – Lust for Life
In 2016 verscheen het meest recente album van de band genaamd The Stage, gevolgd door een deluxe edition in december vorig jaar. Deze bevat zeven extra studio tracks en vier nog niet eerder uitgebrachte liveopnames van hun meest recente show in de O2 Arena in Londen. De titeltrack van het album leverde de band hun eerste Grammy Award nominatie op voor Best Rock Song. Meer dan tien albums van de band bereikten de afgelopen 17 jaar o.a. diamond, platinum en gold status. Ze hebben meer dan een miljard videoviews en streams op hun naam staan, zijn één van de meest gedraaide artiesten op rock radio in de Verengde Staten en scoorden meerdere nummer één hits.
 
Avenged Sevenfold – The Stage World Tour
Dinsdag 12 juni | Strijp-S, Eindhoven
Aanvang: 19uur | Entree: €50

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00