Home » In Hearts Awake – Ark Prevails (EP)

In Hearts Awake – Ark Prevails (EP)

door Maurice van der Zalm
93 views 2 minuten leestijd

In mei 2017 kwam In Hearts Awake met een uitstekend album voor de dag. Hoewel het album Ark een brede basis in de metalcore had liggen, lag het algemene geluid gemakkelijk in het gehoor en door de frisse zang (naast de grunts) was het zeker geschikt voor een breed (jong) publiek. Naast de composities die op een stevige metalcorebasis gestoeld waren, bevat het album ook wat rustigere composities.
Juist de composities die wat rustiger van aard zijn, zijn door de band nog eens onder handen genomen in een (meer) akoestische setting. Arrow luisterde al weg als een lief liefdesliefje en op de EP Ark Prevails is daar eerlijk gezegd niet zoveel verschil te merken met het origineel.
Bij Frequency ligt dat net even anders. De gruntpartijen die het origineel kracht bijzette, zijn verdwenen en de heldere zang is overgebleven. Daarbij is het intro meer akoestisch ingezet en heeft het geheel een wat meer poppy-inslag gekregen. Gewoon lekker unplugged.
Unplugged is ook Waterborne. Ook hier een duidelijk verschil met het origineel. Wanneer je goed luistert hoor je eenzelfde tekst, maar het algemene karakter heeft een flinke (akoestische) metamorfose ondergaan. Het pianogeluid aan het einde maakt het geheel mooi af.
Extra op de EP is het instrumentale Adrift. Een compositie die binnen de new-age populair zou kunnen zijn en een beeld oproept naar het centrale thema van het album, namelijk water. Kabbelend, meeslepend en vooral rustig baant In Hearts Awake zich een weg door de branding.
In Hearts Awake biedt op Ark Prevails toch net even wat extra’s ten opzichte van het origineel. Ook akoestisch blijven de composities fier overeind staan. Het is allemaal wat lieflijker dan het origineel, maar In Hearts Awake zet die sfeer wel mooi neer.
Leuk detail is het feit dat ze de uitgave van Ark Prevails via een geheime boodschap/code al in het booklet van het album hadden verstopt.
Frontman Jake Taylor says: “Last year we hid 02.02.18 within the Ark CD booklet and it could only be revealed by using the cypher (only a few figured it out!). So today we finally reveal to you Ark Prevails, bonus re-imaginings of three tracks as well as a special ambient piece. Some of these renditions you would have heard us play acoustically at our Marine Debris clean ups, which took place on the shores of waterways around the world. This four track offering is a thank you to everyone helping to re-steer the ship. May the Ark Prevail.”

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00