Home » Axamenta is helemaal terug

Axamenta is helemaal terug

door Filip van der Linden
427 views 1 minuten leestijd

De Belgische band Axamenta (symphonic blackened progressive metal) is helemaal terug. Met een nieuwe EP en een heruitgave op vinyl.
De band startte in 1993 en verwierf in 2006 een cultstatus dankzij hun album Ever-Arch-I-Tec-Ture. Eén track van dat album heeft gastvocalen van de Zweed Daniël Gildenlow van Pain Of Salvation. De mix van het album werd gedaan door Fredrik Nordström, de gitarist van Dream Evil die ook als mixer/producer meewerkte aan albums van After All, At The Gates, Arch Enemy, … De review in het Nederlandse muziekmagazine Oor was bijzonder lovend en in Aardschok was Axamenta’s album zelfs CD van de maand. We hebben het niet gecontroleerd, maar er wordt gezegd dat geen enkele Belgische band hen dat daarna heeft nagedaan.
Ever-Arch-I-Tec-Ture kwam op CD uit bij het Belgische label Shiver Records en werd later heruitgebracht in Japan en Taiwan. De band speelde twee keer op Graspop Metal Meeting, wat voor die tijd toch wel een hele prestatie was. Ze stonden onder meer op Stonehenge in Steenwijk en mochten een headliner-show spelen in de Dynamo in Eindhoven. In 2008 ging Axamenta in een lange winterslaap.
Het Belgische label Necktwister brengt Ever-Arch-I-Tech-Ture binnenkort voor het eerst uit op vinyl, met nieuw artwork. Necktwister brengt ook Axamenta’s nieuwe EP Spires uit. Het label bracht eerder al ander legendarische albums van Belgische metalbands voor het eerst uit op vinyl, zoals Unidentified Flying Bodyparts van Suhrim.
Of Axamenta ook opnieuw live zal spelen is nog niet bekend.

Kijk ook eens naar

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00